Front Mission

Front Mission

In Front Mission spelen Wanzers eenheden de hoofdrol, een term voor mecha die is afgeleid van het Duitse woord “Wanderpanzer” of “lopende tank”. Wanzers verschillen van de typische gevechtseenheid doordat het vier modulaire onderdelen heeft: lichaam, linkerarm, rechterarm en benen. Elk onderdeel heeft een specifieke functie en een eigen gezondheidsbalk. De benen maken beweging en ontwijking mogelijk, de armen zijn nodig om hand- en schouderwapens te gebruiken en het lichaamsdeel zorgt ervoor dat de Wanzer kan worden bediend.

In het geval dat het lichaam wordt vernietigd, wordt de Wanzer volledig uit het spel verwijderd. Vernietiging van arm- en beendelen verwijdert de Wanzer niet uit het spel, maar verminderd zijn prestaties ernstig. Terwijl de speler vooral vecht tegen andere Wanzers, zijn voertuigen, vliegtuigen en mobiele wapenplatforms ook te zien. Deze vijandelijke eenheden hebben over het algemeen maar één deel, het lichaam, en zijn veel sterker dan Wanzers zelf.

Front Mission figuren kopen

Front Mission is een franchise van Square Enix. De franchise bestaat onder andere uit games, films, manga, speelgoed en actiefiguren.