Assassin's Creed

Assassin's Creed

Assassin’s Creed gaat over leden van de Order of the Assassins. Hun herinneringen worden ervaren door een personage in de moderne tijd via een apparaat genaamd de Animus. Met de Animus kan de gebruiker deze via genetica doorgegeven herinneringen verkennen. Dit biedt een diëgetische interface, met elementen zoals gezondheidsbalken, een minikaart en doelen die door de Animus worden gepresenteerd.

Als het historische personage sterft of een missie mislukt, wordt dit gecorrigeerd als desynchronisatie van het genetische geheugen, waardoor de speler de missie opnieuw kan proberen. De Animus geeft het moderne personage ook speciale vaardigheden die hen helpen hun doelwit in een menigte of andere unieke bezienswaardigheden te zien.

De Assassin’s Creed verhalen draaien voornamelijk om de rivaliteit en het conflict tussen twee oude geheime genootschappen: de Assassins, die vrijheid vertegenwoordigen, en de Knights Templar, die orde vertegenwoordigen. Versies van deze samenlevingen bestaan al eeuwen, waarbij de Assassins probeerden te voorkomen dat de Tempeliers controle zouden krijgen over Pieces of Eden, artefacten die in staat zijn om de vrije wil van mensen te controleren.

Assassin’s Creed figuren kopen

Assassin’s Creed is een franchise van Ubisoft. De franchise bestaat onder andere uit games, films, comics, speelgoed en verzamelfiguren.