Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

The Art of DC – The Dawn of Super Heroes

The Art of DC is dé expositie die je meeneemt in de wereld van Batman, Superman, Wonder Woman en andere wereldberoemde DC superhelden en superschurken. Dichter bij je favoriete DC superhelden kom je niet!

The Art of DC in Forum Groningen

De grote internationale tentoonstelling The Art of DC – The Dawn of Super Heroes is tot en met 26 maart 2023 te zien in Forum Groningen! Dit is je kans om geweldige props als de Batmobile in het echt te bewonderen, want na Groningen is deze expositie niet meer in Europa te zien.

The Dawn of Super Heroes

The Art of DC bevat meer dan 160 originele tekeningen en 200 artworks van DC’s beroemdste superhelden én superschurken, tientallen originele kostuums en rekwisieten uit de blockbuster-films, filmfragmenten en interviews. Zo zie je de ruim drie meter grote Batpod uit de Batman-vertolking van Christopher Nolan, een schaalmodel van de Batmobile afkomstig uit Joel Schumachers film, het Joker-pak van Jack Nicholson, Christopher Reeve’s beroemde Superman-cape en Lynda Carter’s iconische Wonder Woman-kostuums uit de jaren 70.

Daarnaast zijn er honderden originele tekeningen, gemaakt voor de klassieke strips, en evenzovele voorbereidende storyboards en artwork van de verschillende bioscoopfilms te bekijken. En uiteraard word je ondergedompeld in filmfragmenten en interviews met acteurs en makers van de superheldenfilms.

Toegang en tickets

De expositie is te bezoeken tot en met zondag 26 maart 2023. Vooral in de weekenden en schoolvakanties kan het snel vol zitten. Dus wees er op tijd bij: koop je tickets van te voren online.

Plaats een reactie