Heroes Made in Asia 2023

Heroes Made in Asia is dé ontmoetingsplaats waar fans hun passie voor de Aziatische popcultuur met elkaar kunnen delen, zoals manga, anime, de Aziatische keuken, cosplay en gaming. Bezoek de andere kant van de wereld voor één dag van het weekend en waan je in de wereld van de Aziatische popcultuur.

Heroes Made in Asia vindt plaats in Evenementenhal Gorinchem. Er zullen gratis pendelbussen rijden van en naar het treinstation Gorinchem. Zo ben je nog sneller op locatie!

Cosplay

Heroes Made in Asia is dé plek om jouw cosplay-outfit aan medebezoekers te showen, in contact te komen met andere cosplayers of om gewoon lekker rond te kijken en je te laten inspireren. Ga je deelnemen aan een cosplay wedstrijd of kom je als bezoeker? Hoe of waarvoor je ook komt, je zult hoe dan ook je ogen uitkijken! Alles kan en mag, want op Heroes Made in Asia kun je zijn wie je wilt zijn.

Cosplayers halen alles uit de kast om de jury te imponeren met hun indrukwekkende outfits en spectaculaire optredens. Zij tonen al hun skills en zelfgemaakte cosplay-outfits op de Main Stage om zo toffe prijzen te winnen. Kom zeker kijken bij de Main Stage en moedig jouw favoriete cosplayers aan!

De Cosplay Catwalk dient als voorprogramma van de “grote” Cosplay Contest. Bij dit podiumprogramma laten cosplayers op een toegankelijke en laagdrempelige manier hun outfit zien aan het publiek. Gedurende de Cosplay Catwalk komen de cosplayers kort op het podium en doen een zogeheten walk on – walk off. De deelnemers wisselen op deze manier elkaar af op het podium om hun cosplay te tonen. Wil jij jouw cosplay aan het publiek tonen op een groot podium, maar wil je (nog) niet aan de “grote” Cosplay Contest meedoen? Dan is de Cosplay Catwalk perfect voor jou!

Heroes Made in Asia houdt in samenwerking met HYPE-Creations een datingshow voor cosplayers. Een host zal het spektakel leiden en een geïnteresseerde vrijgezel vragen om op het podium plaats te nemen. De bachelor(ette) zal potentiële dates die uit het publiek zijn gekozen verschillende vragen stellen. Deze kunnen variëren van serieus tot grappig om zo hun favoriete match te selecteren zonder hun liefdesvoorkeur te weten.

Op Heroes Made in Asia kunnen fans van een bepaald thema, merk of karakter elkaar ontmoeten bij een zogeheten Fan Meet Ups. Bij Fan Meet Ups worden er (groeps)foto’s gemaakt en heb je de gelegenheid om mensen met dezelfde interesse te ontmoeten. Fan Meet Ups worden niet door de organisatie van Heroes Made in Asia georganiseerd, maar door fans zelfs. Heroes Made in Asia heeft hierbij enkel een faciliterende rol.

Manga

Op zoek naar manga, manhwa, mangua of iets vergelijkbaars? Veel (anime) series en films zijn gebaseerd op manga. Op dit gebied kun je jouw hart ophalen op Heroes Made in Asia. Denk aan artists, auteurs en andere guests. Samen vormen zijn het kloppende hart van deze inspirerende area.

In het Crowd Canvas Field mag de bezoeker in de huid van de kunstenaar kruipen en zich voor even een echte Manga kunstenaar voelen. Het doel is dat alle canvassen aan het eind van het evenement af zijn! En dat is een behoorlijke uitdaging. Ontmoet beroemde Manga Artists en auteurs van over de hele wereld tijdens Heroes Made in Asia.

Verschillende exposanten zullen auteurs naar hun stand brengen waar jij hen kunt ontmoeten en hun producten kunt kopen. Je kunt ook je favoriete strip, kunstwerk of boek van hen signeren.

Gaming

Tijdens Heroes Made in Asia kun jij je helemaal uitleven in de gaming area. Denk aan Japanse VR games, retro games en Just Dance.

Je kunt je vrienden en concurrenten uitdagen in allerlei soorten videogames, strijden in toernooien voor toffe prijzen. Je kunt je onmogelijk vervelen! Een ding dat je ook niet mag missen in de programmering zijn voice actors.

Food

Waan je in een andere wereld op de Food Market. Laat je meevoeren met de rijke aroma’s van verse producten die bereid worden; laat je ogen over alle kleurrijke gerechten glijden en proef de smaken van andere culturen! De Food Market op Heroes Made in Asia heeft veel te bieden voor echte foodies en iedereen die van lekker eten en drinken houdt!

Tijdens Heroes Made in Asia kun je niet alleen heerlijk eten bij de Food Market scoren, je kunt ook food demonstraties volgen in het nieuwe Food Theater! Hier zul je zeker weten van gaan watertanden! Leer bijvoorbeeld hoe je sushi maakt, een vak apart. Als je een echte Asian foodlover bent, dan wil je deze demonstraties niet missen!

Merchandise

Op de Asian Market ontdek je het mega aanbod aan merchandise gericht op de Aziatische popcultuur en de nieuwste items voor jouw collectie. Naast merchandise kun je jouw buikje rond eten met heerlijke typisch Aziatische gerechten of neem je het lekkerste Asian Food gewoon mee naar huis. Breng ook een bezoekje aan de Artist Alley, waar artistieke talenten graag hun artwork en unieke items/werk laten zien.

Breng even een bezoekje aan de andere kant van de wereld en laat jezelf verrassen door al het toffe wat de Asian Market je te bieden heeft. Het is bijna onmogelijk om hier met lege handen weg te gaan!

Datum

Zaterdag 6 en zondag 7 mei 2023 van 10:00 tot 18:00 uur

Locatie

Evenementenhal Gorinchem
Franklinweg 2
4207 HZ Gorinchem

Plaats een reactie