Quasimodo Sideshow Actiefiguur

Personage uit The Hunchback of Notre Dame

24,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 0747720140134 Categorie: Filters: , ,

Sideshow Actiefiguur van Quasimodo uit The Hunchback of Notre Dame Universal Studios Monsters Series 3.

Quasimodo

De misvormde Quasimodo wordt beschreven als “afschuwelijk” en een “schepping van de duivel”. Hij werd geboren met een ernstige bochel en een gigantische wrat die zijn linkeroog bedekt. Hij werd geboren in een Roma-stam, maar vanwege zijn monsterlijke uiterlijk werd hij tijdens de kindertijd verwisseld met een gezond babymeisje, Agnes. Na te zijn ontdekt, wordt Quasimodo bezworen door de moeder van Agnes en naar Parijs gebracht. Hij wordt verlaten aangetroffen op het bed van de vondelingen in de Notre Dame, waar ongewenste kinderen worden overgelaten aan openbare liefdadigheidsinstellingen.

Op Quasimodo-zondag, de eerste zondag na Pasen, wordt hij geadopteerd door Claude Frollo, de aartsdiaken van de Notre Dame, en vernoemt hem naar de dag waarop de baby werd gevonden. Claude voedt hem op tot de klokkenluider van de kathedraal, maar door het luide luiden van de klokken wordt Quasimodo ook nog eens doof, en Frollo leert hem gebarentaal. Hoewel hij wordt gehaat vanwege zijn misvorming, wordt onthuld dat hij een hart van goud heeft.

Dit figuur wordt geleverd in de originele verpakking die meer dan 20 jaar geleden is uitgebracht. Hierdoor kan er beschadiging zijn ontstaan aan de verpakking.

Grootte

16 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur met accessoires

Uitgave

2000

Merk

Nummer