Notorious B.I.G. Super7 ReAction Actiefiguur

Rapper en songwriter

24,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 0840049809314 Categorie: Filters: , ,

Super7 ReAction Actiefiguur van Notorious B.I.G..

Notorious B.I.G.

Christopher George Latore Wallace, beter bekend onder zijn artiestennamen The Notorious B.I.G., Biggie Smalls, of gewoon Biggie, was een Amerikaanse rapper. Als grondlegger in East Coast hiphop en in het bijzonder gangstarap, wordt hij algemeen beschouwd als een van de grootste rappers aller tijden. Wallace werd bekend om zijn kenmerkende relaxte lyrische levering, die de vaak grimmige inhoud van de teksten compenseerde. Zijn muziek was vaak semi-autobiografisch en ging voornamelijk over criminaliteit, losbandigheid en feesten.

Wallace is geboren en getogen in Brooklyn, New York City, en tekende bij het label Bad Boy Records van Sean “Puffy” Combs, en kreeg dat jaar bekendheid door samenwerkingen met verschillende artiesten. Zijn debuutalbum ‘Ready to Die’ maakte een centraal figuur in de hiphop van de oostkust en herstelde de zichtbaarheid van New York in een tijd dat de hiphopscene aan de westkust de hiphopmuziek domineerde. Wallace werd bekroond als Rapper of the Year tijdens de 1995 Billboard Music Awards. Het jaar daarop richtte hij de groep Junior M.A.F.I.A. op.

In 1996, tijdens het opnemen van zijn tweede album, raakte Wallace verstrikt in de escalerende hiphopvete tussen de oostkust en de westkust. Na de dood van Tupac Shakur tijdens een drive-by shooting in Las Vegas in 1996, circuleerden speculaties over betrokkenheid bij de moord op Shakur door criminele elementen die rond de Bad Boy Records cirkelden en zijn publieke ruzie met Tupac. Op 9 maart 1997, zes maanden na de dood van Shakur, werd Biggie vermoord in een drive-by shooting tijdens een bezoek aan Los Angeles. Zijn tweede album ‘Life After Death’, werd twee weken later uitgebracht. Het bereikte nummer één op de Billboard 200 en behaalde uiteindelijk een diamantcertificering in de Verenigde Staten.

Met nog twee postuum uitgebrachte albums, heeft Wallace een gecertificeerde verkoop van meer dan 28 miljoen exemplaren in de Verenigde Staten, waaronder 21 miljoen albums. Rolling Stone noemde hem de “grootste rapper die ooit heeft geleefd”, en Billboard noemde hem de grootste rapper aller tijden. Het tijdschrift Source noemde hem in zijn 150e nummer de grootste rapper aller tijden. In 2006 plaatste MTV hem op nummer 3 op hun lijst van The Greatest MC’s of All Time, en noemde hem mogelijk “de meest bekwame ooit op de microfoon”. In 2020 werd hij opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Grootte

10 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur met accessoires

Uitgave

Merk

Nummer