Wishmaster

Wishmaster

Toen God het universum leven inblies, het licht engelen baarde en de aarde de mens baarde, baarde het vuur de Djinn, wezens die veroordeeld waren om in de leegte tussen de werelden verblijven. Als een persoon een Djinn wakker maakt, zullen ze drie wensen ontvangen, maar de derde wens zal legioenen Djinn op aarde bevrijden. In 1127 vraagt een van deze Djinn een Perzische keizer om zijn tweede wens te doen.

Als de keizer wonderen wil zien, gebruikt de Djinn zijn krachten om mensen in het paleis te martelen en te verminken. De keizer is geschokt, maar de Djinn vertelt hem zijn derde wens te gebruiken om dingen recht te zetten. Voordat de keizer zijn derde wens kan doen, legt tovenaar Zoroaster de gevolgen van de derde wens uit, en onthult een vuuropaal, dat de Djinn naar binnen trekt en hem in de gevangen houdt.

In het huidige Amerika houdt Raymond Beaumont toezicht op arbeiders die een kist met een antiek beeld van Ahura Mazda op een schip laten zakken. De kraanmachinist Mickey Torelli is dronken en laat de kist vallen, waardoor Beaumonts assistent Ed Finley wordt gedood en het standbeeld wordt vernietigd. Een havenarbeider steelt het vuuropaal uit het puin en verpandt het. Uiteindelijk bereikt het juweel Regal Auctioneers, waar Nick Merritt taxateur Alexandra “Alex” Amberson opdracht geeft het te onderzoeken, wat de Djinn wakker maakt.

Alex ziet iets in het juweel en laat het bij haar goede vriend en collega, Josh Aickman, achter om het te analyseren. Terwijl hij gegevens verzamelt, explodeert de edelsteen, waardoor het lab wordt vernietigd en de Djinn vrijkomt. Josh, gewond, wenst verlichting van zijn fysieke pijn, en de Djinn “vervult” zijn wens door hem te doden.

Wishmaster figuren kopen

Wishmaster is een film van Artisan Entertainment. Er zijn ook speelgoed en actiefiguren uitgebracht van Wishmaster.