Wetworks

Wetworks

Wetworks is een team voor geheime operaties in het WildStorm Universum, aangeduid als Team 7, geleid door kolonel Jackson Dane, die lid was van het oorspronkelijke Team 7. Team 7 werd op een missie gestuurd door International Operations directeur Miles Craven. De missie was om een terroristische enclave op het schiereiland Raanes Peninsula binnen te gaan en micro-organismen te extraheren dat de terroristen in hun bezit hadden. Toen het team het doel had bereikt, ontdekten ze dat iemand de enclave voor hen had overvallen.

Tijdens het onderzoek vond het team verschillende grote transparante buizen met een soort gouden vloeistof. Op dat moment werden de explosieven die ze bij zich hadden geactiveerd door de afstandsbediening, met een aftelling van tien minuten. Dat was toen het team wist dat ze in de val waren gelokt.

Een verborgen sluipschutter schoot op een van de buizen toen teamlid Clayton “Claymore” Maure het onderzocht. De buis brak en de gouden vloeistof sprong op Claymore alsof het levend was en bedekte zijn hele lichaam. Alsof dat nog niet genoeg was, werden ze aangevallen door enkele terroristen. De terroristen begonnen te schieten, maar de kogels kaatsten op Claymore’s met goud bedekte lichaam. De tijd tikte en kolonel Dane besloot dat het team de resterende buizen moest openen om de gouden symbioten te gebruiken als bescherming tegen de ontploffing van de explosieven.

Na de ontploffing werd de enclave vernietigd, maar Team 7 kwam ongedeerd uit het vuur. Drie vliegtuigen van International Operations kregen de opdracht om de overlevende teamleden te doden, maar door een ongeluk stortten de vliegtuigen zelf neer. Ze legde aan Team 7 uit dat ze bedrogen waren door Craven en International Operations en vroeg hen om haar te vergezellen naar haar baas Armand Waering. Kolonel Dane accepteerde met tegenzin en ze begonnen te werken voor Armand Waering. Waering vertelde hen dat hij de Vampire Nation wilde doden omdat ze de wereld van de mensen wilden overnemen. Wat hij het team niet vertelde, was dat hij eigenlijk de Jaquar was, de leider van de Werenation.

Wetworks figuren kopen

Wetworks is een comic van WildStorm, een imprint van Image Comics. Er zijn ook speelgoed en actiefiguren uitgebracht van Wetworks.