Neon Genesis Evangelion

Neon Genesis Evangelion

In 2015, vijftien jaar na een wereldwijde ramp die bekend staat als de Tweede Impact, wordt tiener Shinji Ikari naar de futuristische stad Tokyo-3 geroepen door zijn vervreemde vader Gendo Ikari, directeur van de speciale paramilitaire troepenmacht Nerv. Shinji is getuige van VN-troepen die strijden tegen een engel, een van een ras van gigantische monsterlijke wezens wiens ontwaken werd voorspeld door de Dead Sea Scrolls. Vanwege de bijna ondoordringbare krachtvelden van de engelen, zijn Nerv’s gigantische Evangelion biomachines, gesynchroniseerd met het zenuwstelsel van hun piloten en met hun eigen krachtvelden, de enige wapens die de engelen ervan kunnen weerhouden de mensheid te vernietigen.

Nerv-officier Misato Katsuragi begeleidt Shinji naar het Nerv-complex onder de stad, waar zijn vader hem onder druk zet om de Evangelion Unit-01 tegen de Angel te besturen. Zonder training wordt Shinji snel overweldigd in de strijd, waardoor de Evangelion uit zijn dak gaat en de engel op brute wijze doodt. Na ziekenhuisopname trekt Shinji in bij Misato en vestigt zich in Tokyo-3.

Neon Genesis Evangelion figuren kopen

Neon Genesis Evangelion is een franchise van Khara. De franchise bestaat onder andere uit manga, films, anime, games, comics, speelgoed en actiefiguren.