Ghost in the Shell

Ghost in the Shell

Ghost in the Shell speelt zich voornamelijk af in het midden van de eenentwintigste eeuw in de fictieve Japanse stad Niihama, in de prefectuur Niihama, ook wel bekend als New Port City. Het verhaal volgt de leden van Public Security Section 9, een taskforce bestaande uit verschillende professionals die bekwaam zijn in het oplossen en voorkomen van criminaliteit, meestal met een soort politieachtergrond. Politieke intriges en terrorismebestrijdingsoperaties zijn dagelijkse kost voor sectie 9, maar de verschillende acties van corrupte functionarissen, bedrijven en cybercriminelen in elk scenario zijn uniek en vereisen de uiteenlopende vaardigheden van het personeel van sectie 9 om te voorkomen dat de incidenten escaleren.

In deze post-cyberpunk herhaling van een mogelijke toekomst is de computertechnologie zo ver gevorderd dat veel leden cyberbreinen hebben, technologie waarmee ze hun biologische brein kunnen koppelen aan verschillende netwerken. Het niveau van cyberisering varieert van eenvoudige minimale interfaces tot bijna volledige vervanging van de hersenen door cybernetische onderdelen, in geval van ernstig trauma. Dit kan ook worden gecombineerd met verschillende niveaus van prothesen, met een volledig prothetisch lichaam waardoor een persoon een cyborg kan worden.

Ghost in the Shell figuren kopen

Ghost in the Shell is een franchise van Masamune Shirow. De franchise bestaat onder andere uit manga, films, series, anime, games, speelgoed en actiefiguren.