Fist of the North Star

Fist of the North Star

In Fist of the North Star heeft een wereldwijde nucleaire oorlog ergens in de jaren negentig geresulteerd in de vernietiging van het grootste deel van de beschaving, waardoor de wereld in een woestijn is veranderd. De overlevenden vechten om de voedselvoorraad en niet verontreinigd water die nog over is. Kenshiro is een opvolger van Hokuto Shinken, een oude krijgskunst van moord die zijn beoefenaars traint om te doden vanuit het lichaam van een tegenstander door het gebruik van verborgen meridiaanpunten.

Kenshiro wil zijn leven in vrede leiden, maar nadat hij door een jaloerse rivaal van zijn verloofde Yuria is gescheiden, begint hij aan zijn reis om de redder van de post-apocalyptische wereld te worden en de zwakken en onschuldigen te verdedigen tegen de vele bendes en organisaties die hun voortbestaan bedreigen. Onderweg ontmoet Kenshiro een jonge dief genaamd Bat en een weesmeisje genaamd Lin, die zich bij hem voegen als zijn reisgenoten en getuigen zijn van Kens vele veldslagen.

Fist of the North Star figuren kopen

Fist of the North Star is een franchise van Jump Comics. De franchise bestaat onder andere uit manga, anime, films, games, speelgoed en actiefiguren.