Doctor Who

Doctor Who

Doctor Who volgt de avonturen van een malafide Time Lord met een enigszins onbekende oorsprong die de naam “The Doctor” draagt. The Doctor vluchtte uit Gallifrey, de planeet van de Time Lords, in een gestolen TARDIS (Time and Relative Dimension in Space), een tijdmachine die reist door te materialiseren in en te dematerialiseren uit de tijdvortex.

De TARDIS heeft een enorm interieur, maar lijkt aan de buitenkant kleiner, en is uitgerust met een “kameleoncircuit” dat bedoeld is om de machine als vermomming het uiterlijk van lokale objecten te laten aannemen. Door een storing blijft de TARDIS van de dokter gefixeerd als een blauwe Britse politiehokje.

Door tijd en ruimte heen vinden de vele incarnaties van de dokter vaak gebeurtenissen die hun nieuwsgierigheid prikkelen en proberen ze te voorkomen dat kwade krachten onschuldige mensen schade toebrengen of de geschiedenis veranderen, met alleen vindingrijkheid en minimale middelen.

Doctor Who figuren kopen

Doctor Who is een franchise van Universal. De franchise bestaat onder andere uit series, films, games, comics, speelgoed en verzamelfiguren.