Iron Maiden

Iron Maiden

Iron Maiden is een Engelse heavy metal band die in 1975 in Leyton, Oost-Londen, werd opgericht door bassist en primaire songwriter Steve Harris. In de beginjaren van de band bestond de line-up voor het grootste deel uit muzikant, songwriter en oprichter Steve Harris, zanger Bruce Dickinson, drummer Nicko McBrain en gitaristen Dave Murray, Adrian Smith en Janick Gers.

Al meer dan 40 jaar worden de muzikanten ondersteund door hun beroemde mascotte Eddie, die op bijna al hun album- en singlecovers, video’s en merchandise is verschenen. Als pioniers van de nieuwe golf van Britse heavy metal bewegingen boekte Iron Maiden begin jaren tachtig aanvankelijk succes. De teksten van Iron Maiden behandelen onderwerpen als geschiedenis, literatuur, oorlog, mythologie, samenleving en religie. Veel van hun nummers zijn gebaseerd op geschiedenis, klassieke literatuur en films.

Iron Maiden figuren kopen

Iron Maiden bestaat uit Steve Harris, Dave Murray, Adrian Smith, Bruce Dickinson, Nicko McBrain en Janick Gers. Er zijn ook speelgoed, actiefiguren en verzamelfiguren uitgebracht van Iron Maiden.