Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

Disney+ Day 2022

Disney+ Day is een jaarlijks virtueel evenement dat wordt georganiseerd door de Walt Disney Company om de streamingdiensten Disney+, Hulu en Star+ te promoten, met aankondigingen van nieuwe films en series van de diensten, geproduceerd door de Walt Disney Studios.

Het eerste Disney+ Day evenement vond plaats op 12 november 2021, wat samenviel met de tweede verjaardag van de Disney+ streamingdienst, en werd op 21 september door het bedrijf aangekondigd. Tijdens het evenement kondigde Disney tal van films en series aan die werden uitgebracht op Disney+, Hulu en Star+ en worden geproduceerd door Walt Disney Pictures, Pixar Animation Studios, Marvel Studios, Lucasfilm, National Geographic en 20th Century Studios. Verschillende films, series en specials werden ook uitgebracht op deze streamingdiensten als “Disney+ Day Premieres”, terwijl 13 Marvel Cinematic Universe (MCU) films beschikbaar werden gesteld met een “IMAX Enhanced” uitgebreide beeldverhouding op Disney+.

Disney begeleidde het evenement met een uitgebreide marketingcampagne van een week lang. Deze campagne bevatte veel promoties, waaronder een Disney+ korting voor nieuwe abonnees, gekoppeld aan een aanbieding van het Disney Movie Insiders beloningsprogramma, dagelijkse vertoningen van Disney films in geselecteerde AMC Theaters, speciale voordelen bij Disney Parken, in-store acties bij Target winkels en webwinkels van Disney. Disney+ onthulde ook een nieuw gebruikersinterface, lanceerde een TikTok account en kondigde een reeks digitale NFT’s aan in samenwerking met VeVe.

Het tweede Disney+ Day evenement vindt plaats op donderdag 8 september 2022, voorafgaand aan de D23 Expo 2022. Net als vorig jaar zal het evenement gepaard gaan met de release van verschillende films en series geproduceerd door Disney, Pixar, Marvel, Lucasfilm en National Geographic op de streamingdiensten van Disney. Vijf Disney films zullen opnieuw worden uitgebracht in geselecteerde AMC Theaters, terwijl Disney Parken opnieuw speciale promoties en vieringen zullen bevatten.

Plaats een reactie