Usher – Coming Home

Coming Home is het negende studioalbum van de Amerikaanse zanger Usher. Het werd uitgebracht op 9 februari 2024 via Mega met distributie door Gamma, twee dagen voor zijn aanstaande Super Bowl LVIII halftime show. Dit is Usher’s eerste soloalbum in bijna acht jaar sinds Hard II Love (2016) en zijn eerste studioalbum in zes jaar sinds A (2018), wat zijn langste kloof tussen twee albums markeert. Daarnaast is het is ook zijn eerste onafhankelijke album. Het project bevat samenwerkingen met Burna Boy, Summer Walker, 21 Savage, Latto, The-Dream, H.E.R., Pheelz en Jungkook.

Na de headliner van zijn eigen residentie in het Colosseum in Caesars’ Palace in Las Vegas, Nevada en talloze vernieuwingen sindsdien, begon Usher zich klaar te maken voor een aanstaande albumrelease medio 2023. In juli werkte de zanger samen met de Franse cognacproducent Rémy Martin in een campagne met de titel “Life Is a Melody”. Een begeleidende advertentie gaf een voorproefje van een nog niet uitgebracht nummer genaamd “Coming Home”, een eerste hint naar de titel van zijn aanstaande album.

Op 24 september 2023 werd aangekondigd dat Usher de headliner zou zijn van de Super Bowl LVIII halftime show. Het evenement vindt plaats in het Allegiant Stadium in Las Vegas. Hij beloofde een show in tegenstelling tot al het andere dat ze eerder van hem hebben gezien. De muzikant kondigde aan dat het begeleidende album dezelfde dag, 11 februari 2024, zou verschijnen; de releasedatum werd later gewijzigd in vrijdag 9 februari. Het zal de single “Good Good” bevatten met Summer Walker en 21 Savage. Usher verklaarde dat hij en zijn team veel creativiteit en moeite in de plaat hebben gestoken, om een verhaal te vertellen dat openstaat voor interpretatie en bedoeld is om contact te maken met mensen. Op 2 februari 2024 werd Ruin with Pheelz uitgebracht als de tweede single van het album.

Coming Home is vanaf nu overal te beluisteren.

Plaats een reactie