Top 10 speelgoedmerken ter wereld

Speelgoed is een groot onderdeel in het leven van kinderen, omdat het de macht heeft om hen entertainment te bieden en hun kennis te vergroten. Je kunt je kindertijd goed herinneren door alleen maar aan je favoriete speelgoed terug te denken. We hadden allemaal zeker een stuk speelgoed dat ons aan het hart ligt en ons herinnert aan speciale momenten. Afgezien daarvan is speelgoed de beste manier om de creativiteit en fantasie van kinderen te vergroten, en is het tegelijkertijd goed tijdverdrijf voor hen. China, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zijn de prominente landen in de productie van speelgoed en ook de Indiase markt ontwikkelt zich steeds meer in de speelgoedmarkt. Maar welke organisaties bevinden zich in het grootste deel van de speelgoedmarkt? En wat is de top 10 speelgoedmerken ter wereld?

1. LEGO

LEGO is een speelgoedproductiebedrijf, gevestigd in Billund, Denemarken. Dit is eigenlijk een bedrijf dat plastic speelgoed maakt onder het label LEGO. Dit bedrijf hield zich voornamelijk bezig met constructiespeelgoed, waaronder verschillende kleurrijke plastic stenen. Van deze stenen worden verschillende sets verkocht waar je bijvoorbeeld werkende robots, voertuigen en gebouwen van kunt maken. De stenen en accessoires kunnen gemakkelijk worden gebruikt voor andere creatieve projecten. In het jaar 1947 begon LEGO plastic speelgoed te maken en het heeft sindsdien meer dan 125 winkels en verschillende LEGO themaparken opgezet.

Nintendo
Nintendo

2. Nintendo

Nintendo is een internationaal bedrijf uit Japan. Het bedrijf wordt erkend als een van de grootste videobedrijven volgens de beoordeling van het netto-inkomen. De naam Nintendo betekent “Laat het geluk over aan gelukzaligheid”, met betrekking tot zijn gameplay. De speelgoedproductie begon in de jaren 70 en transformeerde als een enorme hit die het bedrijf positioneerde als de derde grootste waarde van ongeveer 85 miljard dollar. Sinds het jaar 1889 produceert Nintendo een grote verscheidenheid aan videogames en speelgoed voor zowel kinderen als volwassenen. De spellen met de grootste reputatie zijn Mario, The Legend of Zelda en Metroid, en het bezit zelfs The Pokémon Company.

Mattel

3. Mattel

Mattel is een internationaal bedrijf met oorsprong uit Amerika en produceert sinds 1945 verschillende soorten speelgoed. Het hoofdkantoor is gevestigd in Californië en werd opgericht door Harold Matson en Elliot Handler. Daarna verkocht Matson zijn aandeel in het bedrijf, dat werd overgedragen aan Ruth, bekend als de vrouw van Handler. In het jaar 1947 werd hun eerste beroemde speelgoed “Uke-A-Doodle” gepresenteerd. Het is bekend dat de Barbie-pop in 1959 door Mattel Company werd gemaakt, wat een enorme hit werd in de speelgoedindustrie. Het speelgoedproductiebedrijf heeft ook verschillende merken overgenomen, waaronder Barbie Dolls, Fisher Price, Monster High, Hot Wheels en meer.

Hasbro

4. Hasbro

Hasbro, ook wel Hasbro Bradley en Hassenfeld Brothers genoemd, is een internationaal merk dat bordspellen en speelgoed produceert vanuit Amerika. Dit bedrijf staat op de tweede plaats na Mattel, wanneer de ranglijst is gebaseerd op omzet en markt. De meeste speelgoedproducten worden vervaardigd in Oost-Azië en het hoofdkantoor bevindt zich in Rhode Island. Hasbro is opgericht door drie broers, namelijk Henry, Hillel en Herman Hassenfeld. Het bedrijf produceerde in 1964 het meest iconische speelgoed op de markt, genaamd G.I. Joe, die wordt beschouwd als actiefiguur voor jongens, omdat zij zich niet meer op hun gemak voelden bij het spelen met Barbie-poppen.

Disney

5. Disney

Het merk Disney produceert sinds 1929 verschillende soorten speelgoed. Het speelgoedbedrijf maakt speelgoed gebaseerd op de Disney films, speelgoedauto’s, actiefiguren en nog veel meer. In het jaar 1934 werden de Disney-licenties uitgebreid tot vele andere producten dan speelgoed. Het bedrijf produceert sindsdien van alles en nog wat, waardoor mensen van alle leeftijden Disney producten enorm bewonderen. Mickey Mouse, Winnie de Poeh en Toy Story zijn enkele bekende speelgoedlijnen van het merk Disney. De productieafdeling huurde George Borgfeldt & Company uit New York in de vorm van een licentiebemiddelaar om licentiespeelgoed te kunnen produceren.

6. Nerf

Nerf is een speelgoedbedrijf opgericht door Parker Brothers en momenteel is Hasbro de houder van dit beroemde merk. Het staat bekend om de kindvriendelijke speelgoedwapens, terwijl er ook speelgoed word gemaakt voor honkbal, basketbal, voetbal, en andere sporten. Nerf presenteerde hun eerste schuimbal in 1969, die ongeveer 10 centimeter groot was. De jaarlijkse inkomsten werden geschat op ongeveer 400 miljoen dollar, wat hoog is in vergelijking met andere bedrijven. In 2013 heeft Nerf een serie producten op de markt gebracht speciaal voor meisjes.

Mega Brands

7. Mega Brands

Mega Brands is een Canadees bedrijf en is momenteel in handen van Mattel Inc. Mega Bloks is het meest bekende merk van het speelgoedbedrijf en bestaat uit constructie speelgoed als Mega Puzzles, Board Dudes en Rose Art. Het bedrijf heeft een uitgebreid assortiment aan hersenkrakers en ambachtelijk speelgoed. Mega Brands werd opgericht door Victor Bertrand en zijn vrouw Rita onder de noemer Ritvik Holdings. De speelgoedproducten waren meteen een hit in Canada en de Verenigde Staten, later werd het uitgebreid met aanvullende merken.

8. Barbie

Barbie is oorspronkelijk een modepop van de Amerikaanse Mattel Inc. Deze pop verscheen voor het eerst in 1959 en werd groot gebracht door Ruth Handler, een beroemde zakenvrouw. Volgens Ruth was de missie om met Barbie mooiere poppen te maken dan de Duitse pop Bild Lilli. Barbie is al eeuwenlang een buitengewoon belangrijk speelgoed voor meisjes en gaan vaak de hele jeugd mee. De Barbie pop werd later afgerekend door het weergeven van idealistische lichamen, waardoor meisjes een slecht zelfbeeld zouden ontwikkelen.

9. Playmobil

Playmobil is een speelgoedproductiebedrijf in Zirndorf, Duitsland, opgericht door de Brandstatter Group. Dit bedrijf werd in principe erkend door Hans Beck, een Duitse financier die er vanaf de periode 1971 drie jaar over deed om het bedrijf Playmobil op te richten. Tijdens de ontwikkeling van het kenmerkende speelgoed, verlangde men naar iets dat bij een kind past en deel uitmaakt van hun fantasie. Aanvankelijk was het product dat hij maakte ongeveer 7,5 cetimeter hoog, had hij een groot hoofd en een grote glimlach zonder neus. Playmobil produceerde ook ander speelgoed zoals onder andere gebouwen, voertuigen en dieren. Later ging Playmobil zich ook richten op afzonderlijke figuren, themaseries en speelsets die met de tijd meegaan.

Playskool

10. Playskool

Playskool is een Amerikaans speelgoedbedrijf onder de vlag van Hasbro Inc, met het hoofdkantoor in Pawtucket, Rhode Island. Het bedrijf werd in 1928 opgericht door Lucille King, dat in feite een onderdeel is van John Schroede Lumber Company voor de productie van speelgoed. Dit speelgoedbedrijf houdt zich voornamelijk bezig met het maken van educatief speelgoed, zodat leren leuker word gemaakt voor kinderen. Een aantal kenmerkende speelgoeditems van Playskool zijn Mr. Potato Head, Tonka, Alphie en Weebles. Het bedrijf maakte speelgoed voor pasgeborenen tot peuters, waaronder Kick Start Gym, Step Start Walk ‘n ride en Tummy Time. Dit is het speelgoed dat kinderen helpt om zowel motorische als logische vaardigheden te ontwikkelen.

Speelgoed voegt een nieuwe visie toe aan het leven van kinderen en verfrist hun humeur door ze te vermaken. Beursgenoteerde speelgoedfabrikanten maken veel gebruik van duurzame, vermakelijke speelgoedartikelen voor kinderen van alle leeftijden.

Plaats een reactie