Funko POP! overzicht

Bij het betreden van de wereld van Funko Pops en verzamelobjecten, kan het voor een beginnende Funatic overweldigend zijn om alle verschillende soorten, maten en varianten van producten te zien. Hier is een overzicht van de productnamen die zijn gekoppeld aan Funko producten en hun verschillende maten en varianten. We hopen dat dit nieuwe Funatics zal helpen bij het betreden van de Funko gemeenschap van verzamelobjecten.

Niet elke Funko serie of collectie heeft alle onderstaande maten en/of varianten, maar velen hebben er minimaal één. Laten we eerst eens kijken naar de termen van de verschillende formaten van de populaire Pop figuren.

Funko POP! formaten

Big-in-box

Standaard Funko Pops zijn ongeveer 10 centimeter groot, hoewel de maten variëren afhankelijk van het personage. Figuren die tussen de 12 en 15 centimeter groot zijn, worden beschouwd als “Big-in-box”, aangezien ze nog steeds worden verpakt en verkocht als standaardformaat Pop figuren.

Voorbeelden van Big-in-box figuren zijn Super Saiyan Kale uit de Dragon Ball Super collectie, Thanos In the Garden uit de Avengers – Endgame collectie en Earth Giant uit de Disney Frozen collectie.

Super

Super POP! is de term die wordt gebruikt om aan te geven dat het figuur 15 centimeter groot is.

Voorbeelden van Super Pop figuren zijn Rubeus Hagrid uit de Harry Potter collectie, Water Nokk uit de Frozen collectie en Eva Unit 01 (Bloody) uit de Evangelion collectie.

Jumbo

Jumbo POP! figuren zijn 10 centimeter groot.

Voorbeelden van Jumbo Pop figuren zijn He-Man uit de Masters of the Universe collectie, Cubone uit de Pokémon collectie en The Mandalorian met The Child uit de Star Wars: The Mandalorian collectie.

Mega

Mega POP! is een van de nieuwere formaten en er is een kleine selectie van personages beschikbaar als Mega POP!. Met maar liefst 45 centimeter groot zijn Mega POP! figuren zeker het middelpunt van een verzameling.

Voorbeelden van Mega POP! figuren zijn Harry Potter met Hedwig uit de Wizarding World collectie, Pikachu uit de Pokémon collectie en Dancing Groot uit de Guardians of the Galaxy collectie.

Samen met de verschillende formaten van Pops! zijn er ook POP! figuren die verschillen van een standaard figuur. Sommige zijn gebaseerd op een bepaalde scène of gebeurtenis, andere bevatten een voertuig of een extra figuur.

Klik op de afbeelding voor een compleet overzicht van alle Funko POP! formaten.

Funko POP! varianten

Chase

Sommige collecties hebben personages met een Chase variant, een alternatieve versie van het personage die enigszins afwijkt van het origineel. Soms draagt de Chase versie een andere outfit of kan het zelfs Glow In The Dark zijn. Er is meestal een kans van 1 op 6 om een Chase variant van een figuur te vinden. Sommige oudere collecties hadden zelfs een nog kleinere kans om een Chase te ontvangen.

Voorbeelden van POP! figuren met een Chase variant zijn Bo-Katan Kryze uit The Mandalorian collectie, Chilli uit de TLC set en Slog met Grub uit de Wetmore Forest collectie.

Flocked

Wanneer een POP! figuur “Flocked” is, betekent dit dat in plaats van de gebruikelijke gladde vinyltextuur, de figuur is bedekt met een zachte, pluizige textuur.

Voorbeelden van Flocked POP! figuren zijn Dusty Hill en Billy Gibbons uit de ZZ Top set en Chewbacca uit de Star Wars collectie.

Diamond/Glitter

Sommige POP! figuren zijn gemaakt met een speciale glittercoating, deze worden “Diamond” of “Glitter” genoemd.

Voorbeelden van Diamond of Glitter POP! figuren zijn Guy Diamond met Tiny uit de Trolls World Tour collectie, Prinses Jasmine uit de Aladdin collectie en Marie uit The Aristocats collectie.

Glow In the Dark

De Glow In The Dark variant is in het begin misschien niet zichtbaar, omdat hij erg lijkt op de normale versie van hetzelfde personage, maar in het donker kun je zien dat het figuur licht geeft. Sommige figuren geven helemaal licht, terwijl andere specifieke onderdelen hebben die gloeien, waardoor een interessant silhouet in het donker ontstaat.

Voorbeelden van Glow In The Dark POP! figuren zijn Geralt uit The Witcher: Wild Hunt collectie en Glo Worm uit de Retro Toys collectie.

Metallic

Metallic POP! figuren lijken op hun standaard tegenhangers, behalve dat sommige een metaalachtige glans hebben. Deze kunnen ook worden geverfd met metallic verf, waardoor ze op standbeelden lijken.

Voorbeelden van Metallic POP! figuren zijn Warpig uit de Motörhead set, Midas (Shadow) uit de Fortnite collectie en Mechagodzilla uit de Godzilla vs Kong set.

Chrome

Chrome POP! figuren zijn gecoat in één kleur chroomverf, deze variant kan een spookachtige of trofee-achtige kwaliteit aan je verzameling toevoegen.

Voorbeelden van Chrome POP! figuren zijn Phineas, Ezra en Gus uit The Haunted Mansion 3-pack, Loki uit de Marvel collectie en Jack-Jack uit The Incredibles collectie.

Black Light

Black Light POP! figuren zijn ontworpen en gekleurd om het helderst en meest in het oog springend te zijn wanneer ze onder een black light worden geplaatst.

Voorbeelden van Black Light POP! figuren zijn superhelden uit de Marvel collectie en Disney figuren uit de Alice in Wonderland collectie.

Andere POP! producten

POP! Pen Toppers

Neem je verzameling mee naar je werk, school of onderweg met POP! Pen Toppers. Deze zwarte inktpennen zijn voorzien met POP! figuurtjes van 2,5 centimeter groot.

Voorbeelden van POP! Pen Toppers zijn Wonder Woman 1984, Harry Potter en Hocus Pocus.

Pocket POP!

Pocket POP! figuren zijn 2,5 tot 5 centimeter grote figuren en verkrijgbaar via Funko adventskalenders, met exclusieve T-shirtbundels, of als een speciale prijs in een doos FunkO’s Cereal. Deze compacte verzamelobjecten hebben dezelfde stijl als hun grotere POP! tegenhangers.

Voorbeelden van Pocket POP! figuren zijn Marvel Zombies bij een T-shirt, Huckleberry Hound bij Cereal en de Pokémons bij de adventskalender.

FunkO’s Cereal

Voorbeelden van FunkO’s Cereal zijn Elvira, Cuphead & Mugman, Freddy Fazbear en Lilo & Stitch.

Something Wild! Card Games

Het hele gezin zal zich prima vermaken met het spelen van een eenvoudig en leuk kaartspel waarin een aantal herkenbare Disney personages als Pocket POP! zijn verwerkt. Sets kunnen worden gecombineerd, waardoor er leuke cross-overs ontstaan zoals Disney – Maleficent, Disney – The Nightmare Before Christmas en Star Wars – Darth Vader.

POP! Keychain

Neem je verzameling mee en draag enkele van je favoriete personages als sleutelhangers met Pocket POP! figuren.

Voorbeelden van POP! Keychain zijn Han Solo en Prinses Leia uit de Star Wars collectie en Duffman uit The Simpsons collectie.

POP! Ornaments

Voeg een vleugje popcultuur toe aan je kerstversiering met Funko POP! Ornaments. Verzamel verschillende personages voor je eigen verzameling of geef deze verzamelobjecten cadeau aan andere verzamelaars. POP! Ornaments zijn geweldige kerstcadeaus, omdat je kunt kiezen uit een groot aantal personages uit verschillende vormen van popcultuur.

Voorbeelden van POP! Ornaments zijn Minecraft, Elf en Masters of the Universe.

POP! Party Lights

Als kerstverlichting kun je voortaan de POP! Party Lights gebruiken, gebaseerd op je favoriete personages.

Voorbeelden van POP! Party Lights zijn Spider-Man, Stormtrooper, Yoda en Batman.

POP! Pez

Geniet van Pez snoepjes in Funko POP! dispenser met enkele van je favoriete figuren. Deze verzamelbare snoepdispensers zijn ongeveer 11 centimeter lang.

Voorbeelden van POP! Pez zijn Bigfoot uit de Myth collectie, Cavity Sam uit de Retro Toys collectie en Dwight Schrute uit The Office collectie.

POP! Pins

Onder de overvloed aan producten die Funko maakt, zijn er ook nog Pins met POP! ontwerpen beschikbaar. De POP! Pins variëren van 2,5 centimeter tot 10 centimeter groot met een ingebouwde standaard.

Voorbeelden van POP! Pins zijn Woody en Buzz Lightyear uit de Toy Story collectie.

Sommige POP! Pins zijn alleen verkrijgbaar door aankoop van een exclusieve Subscription Box of Special Edition POP! zoals de Around the World serie.

Voorbeelden van exclusieve POP! Pins zijn Priya en Tula uit de POP! Around the World collectie, die worden geleverd met hun eigen speciale speldje.

POP! Sockets

Voeg een POP! toe van je favoriete fandom aan je telefoon met een POP! Socket accessoire.

Voorbeelden van POP! Sockets zijn DC Comics en Marvel superhelden zoals Blacklight Thor.

POP! & Buddy

POP! & Buddy zijn meestal vinylfiguren van standaardformaat die worden geleverd met een klein apart figuur.

Voorbeelden zijn Sabrina Spellman en Salem uit de The Chilling Adventures of Sabrina collectie, Clifford met Emily uit de Clifford the Big Red Dog collectie en Ladybug met Tikki uit de Miraculous Ladybug collectie.

POP! D.I.Y.

POP! D.I.Y. figuren zijn doe-het-zelf vinylfiguren van standaardformaat die zijn gecoat in witte primer en klaar zijn om te schilderen, kleuren en te transformeren naar je creatieve wensen.

Voorbeelden van POP! D.I.Y. (Do It Yourself) figuren zijn Dumbo, Bo Peep en Simba uit de Disney collectie.

POP! Mugs

POP! Mugs zijn simpelweg mokken gebaseerd op jou favoriete POP! figuren.

Voorbeelden van POP! Mugs zijn Darth Vader en Jabba The Hut uit de Star Wars collectie en Deadpool uit de Marvel collectie.

POP! Watches

Horloges zijn een tijdloos accessoire en nu kunnen Funko POP! verzamelaars stukken uit hun collectie dragen met een aantal van hun favoriete personages en reclame-iconen als POP! Watches.

Voorbeelden van POP! Watches zijn Frankenberry, Count Chocula en Boo Berry.

POP! Deluxe

POP! Deluxe figuren worden typisch gekenmerkt door een afzonderlijke figuur in een kleine scène.

Voorbeelden van POP! Deluxe zijn Edward Scissorhands met Dinosaur Shrub uit de Edward Scissorhands collectie, Maleficent on Throne uit de Disney Villains collectie en Hodor Holding the Door uit de Game of Thrones collectie.

POP! Die-Cast

De POP! Die-Cast serie is op maat gemaakt voor verzamelen met zijn doorzichtige verpakking en bescherming waardoor je het hele figuur binnenin kunt zien. Alle figuren van de POP! Die-Cast serie zijn zeer gedetailleerd en nauwkeurig, en de behuizing is met een laser geëtst om eruit te zien als een standaard Funko POP! doosje, behalve dat je door de “verpakking” heen kunt kijken om alle kanten van je figuur te bewonderen!

Voorbeelden van POP! Die-Cast zijn superhelden uit de Marvel collectie.

POP! Game Cover en POP! Album Cover

Met POP! Game Cover en POP! Album Cover kun je eenvoudig enkele van je favoriete albums, videogames en meer herdenken en tentoonstellen! Elke versie is voorverpakt in een harde behuizing, die gemakkelijk aan de muur kan worden gehangen, en is voorzien van de cover artwork met een bijbehorende POP! figuur. Het figuur is op zijn plaats bevestigd om kantelen of vallen te voorkomen.

Voorbeelden van POP! Game en Album Covers zijn Geralt uit The Witcher: Wild Hunt, The Black Parade van Chemical Romance en Tha Carter III van Lil Wayne.

POP! Rides

POP! Rides figuren bevat een voertuig met het bijbehorende personage. Er zijn drie maten POP! Rides, waaronder standaard POP! Rides, POP! Rides Deluxe, POP! en POP! Rides Super Deluxe.

Voorbeelden van POP! Rides zijn Skeletor op Panthor uit Masters of the Universe, Bandit met Trans Am uit Smokey and the Bandit en Ukrainian Ironbelly met Harry, Ron en Hermione uit Harry Potter.

POP! Trains

POP! Trains zijn voorzien van een treinwagon en een POP! figuur die in de treinwagon kan staan. Elke wagon kan aan elkaar worden gehaakt om een volledige trein te vormen.

Voorbeelden van POP! Trains zijn Donald Duck in de Casey Jr. Circus Train Attraction, Zero in Duck Cart en Hermione Granger in Hogwarts Express Car.

POP! Town

POP! Town figuren zijn geweldig voor het creëren van scènes in je collectie, omdat een standaardformaat POP! samen komt met een gebouw dat past bij het personage.

Voorbeelden van POP! Town zijn Hagrid’s Hut met Fang uit de Harry Potter collectie, Sleeping Beauty Castle met Mickey Mouse uit de Disney collectie, en Scooby-Doo met Haunted Mansion.

POP! Moment

Of de scène nu uit een serie, film, game of een andere vorm van popcultuur komt, de grote figuren van POP! Moment tonen meerdere personages die een scène uitbeelden terwijl ze aan hun basis zijn bevestigd. Dit zijn typisch figuren die zijn gemaakt om epische momenten te herdenken.

Voorbeelden van POP! Moment zijn Harry Potter versus Voldemort uit de Harry Potter collectie, Banquet Room uit de Ghostbusters collectie en Stone Cold Steve Austin en The Rock uit de WWE collectie.

POP! Disguise Masks

Verkleed je als je favoriete personages en match met hun Funko POP! figuren door middel van POP! Disguise Masks. Elk masker is gemaakt van 1 millimeter dik vacuform PVC met gezeefdrukte ontwerpen en heeft een 2,5 centimeter brede zwarte elastische band met verstelbare gesp. Schuimblokken aan de binnenkant van het masker, bij het voorhoofd en de kin, zorgen voor extra draagcomfort.

Voorbeelden van POP! Disguise Masks zijn Batman, I.T. en The Nightmare Before Christmas.

Funkoverse Games

In de Funkoverse Strategy Game combineer je je favoriete personages en neem je het tegen elkaar op in spannende spelscenario’s. Elk personage in Funkoverse heeft unieke vaardigheden, dus spelers worden aangemoedigd om verschillende combinaties van personages en items uit te proberen om hun favoriete synergieën en krachtige strategieën voor de verschillende spelscenario’s te ontdekken.

Voorbeelden van Funkoverse Games zijn Kool-Aid, The Golden Girls en Game of Thrones.

POP! Skateboard Decks

Funko Skateboard Decks zijn bijna altijd exclusief voor een conventie, evenement of retailpartner. Deze borden zijn niet altijd gebaseerd op Funko POP! figuren, maar ze zijn altijd verbluffend en geïnspireerd op popcultuur.

Plaats een reactie