Figuren verzamelen met of zonder verpakking?

Moet ik mijn actiefiguren en verzamelfiguren uitpakken of in de verpakking laten? Ofwel, moet ik figuren verzamelen met of zonder verpakking? Sommige mensen zijn ervoor, sommige mensen zijn er sterk tegen, en het heeft nogal wat ruzies veroorzaakt op het internet. Er is geen officiële richtlijn of regel dat actiefiguren en verzamelfiguren in of uit de verpakking moeten worden gehaald. Het is geheel aan de voorkeur van de verzamelaar.

Verpakkingsmateriaal verzamelen

Als ik verpakkingsmateriaal zou willen tentoonstellen, zou ik verpakkingsmateriaal verzamelen. Ik begrijp dat dozen geweldig zijn als je ze wilt stapelen, maar vaak zijn dozen twee keer zo groot als het item erin. Zou het niet eenvoudiger zijn om het figuur uit de doos te halen, de doos op te bergen voor toekomstig gebruik en de vrije ruimte die de doos overlaat te gebruiken voor andere figuren?

Sommige dozen zijn niet doorzichtig en hoewel de verpakking er misschien mooi uitziet, is het niet zielig dat het figuur geen daglicht ziet? Sommige mensen beweren dat door het in de verpakking te laten, het voor hen waardevoller zou zijn. Natuurlijk wordt hij door de verpakking beschermd tegen beschadiging en verkleuring, maar zijn de herinneringen aan het spelen met je favoriete actiefiguur niet net zo waardevol? Is het niet leuker om je actiefiguur te zien in alle verschillende poses en samen met andere actiefiguren? De waarde van het figuur daalt niet wanneer de doos wordt geopend – het is de populariteit van het figuur die de waarde bepaalt.

Actiefiguren en verzamelfiguren verkopen

Als je actiefiguren en verzamelfiguren koopt met de bedoeling ze later voor meer waarde te verkopen, is dat natuurlijk helemaal prima. Maar het verkopen van je verzamelde figuren zou niet het eerste uitgangspunt moeten zijn. Als het een actiefiguur of verzamelfiguur is van een personage waar je goede herinneringen aan hebt, waarom zou je het dan verkopen?

Speelgoed is bedoeld om mee te spelen

Zelf open ik altijd de verpakking van de actiefiguren en verzamelfiguren voor mijn eigen speelgoed verzameling. Ik heb er geen belang bij om ze in een doos te bewaren om naar te kijken en te wachten tot het in waarde is gestegen. Als het kijken naar Toy Story 2 me iets heeft geleerd, dan is het wel dat er met speelgoed gespeeld moet worden! Dus voor mij zou ik ze altijd openen in plaats van ze in een doos te laten zitten.

Als kind zou je geen speelgoed in de verpakking bewaren. Je zou er meteen in duiken en alle accessoires uitproberen die erbij horen. Soms als ik langs mijn vitrinekast loop, verander ik de positie van de actiefiguren. Ik denk dat de gewrichten er zijn met een reden – om mee te bewegen. En dat kun je niet doen terwijl het actiefiguur in de doos zit.

Wat is jullie mening over dit debat? Vind je het leuk om je actiefiguren en verzamelfiguren uit de verpakking te halen of bewaar je ze liever in hun doos? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Plaats een reactie