Actiefiguren verzamelen

Een jongen krijgt een actiefiguur van een superheld als verjaardagscadeau. Hij realiseert zich dan dat het leuker zal zijn om een ​​slechterik te hebben waarmee zijn superheld de strijd aan kan gaan, dus hij overtuigt zijn ouders om er een voor hem te halen. Dan word de superschurk omsingeld door de superheld en zijn beste vrienden, ook allemaal superhelden. Om het speelveld gelijk te maken, krijgt hij ook een stel superschurken. Onbewust is de jongen begonnen met het verzamelen van actiefiguren.

Het begin van een speelgoedverzameling

Het duurde niet lang tot de jongen een plank vol had staan met geweldige actiefiguren die poseerden om elkaar te bespringen. Tijd om te stoppen met kopen? Nee, dit is nog maar het begin van weer een nieuwe speelgoedverzamelaar met een levenslange missie om actiefiguren te verzamelen.

Hoewel dit een voorbeeld is hoe de meeste verzamelaars aan hun speelgoedverzameling beginnen, zijn er ook nog andere manieren waarop mensen kennis maken met de hobby. Zo kun je worden beïnvloed door andere verzamelaars, kun je het zien als een waardevolle investering of begin je een verzameling met de kinderen.

Speelgoed verzamelen

Niettemin is de belangrijkste reden waarom iemand een speelgoedverzameling zou moeten beginnen omdat hij gewoon van speelgoed houdt. Als je het leuk vindt om naar actiefiguren of speelgoedauto’s op een plank in een speelgoedwinkel te kijken, dan is de kans groot dat je het ook leuk vindt om deze te verzamelen. Niet alle mensen zijn zo, daarom komen we soms mensen tegen die zeggen dat ze niet begrijpen waarom volwassenen speelgoed verzamelen. Daar tegenover begrijpen wij niet waarom ze de kunst van gedetailleerde actiefiguren of uitstekende replica’s van auto’s niet kunnen waarderen.

Meestal hangt iemands drijfveer om speelgoed te verzamelen samen met jeugdherinneringen. De games die je vroeger speelde en het speelgoed dat je deelde met vrienden. De geweldige films die je zag toen je jong was, de boeken en strips die je las en de tekenfilms die je op televisie keek. Op de een of andere manier hebben actiefiguren een magische manier om deze geweldige momenten terug te brengen.

Ongeacht wat iemand doet besluiten om de hobby van het verzamelen van speelgoed op te pakken, het belangrijkste is dat je van de hobby geniet en er eindeloze uren van ontspanning en plezier uit haalt. In tegenstelling tot alle andere hobby’s, brengt het verzamelen van speelgoed ook enkele uitdagingen met zich mee. Als zodanig willen beginnende speelgoedverzamelaars misschien een paar tips onthouden bij het starten van een speelgoedverzameling, waarvan sommige hieronder worden besproken.

Tips voor actiefiguren verzamelen

Probeer te beslissen wat je echt wilt verzamelen. Je kunt niet elk soort speelgoed op aarde verzamelen, dus het helpt om zo snel mogelijk te weten waar jij je op wilt concentreren. Dit is echter niet altijd meteen duidelijk. Veel verzamelaars veranderen hun lijn nadat ze zich realiseren dat wat ze echt willen iets anders is. Hier kun je natuurlijk weinig aan doen, maar helaas verkopen ze hun bestaande speelgoedcollectie vaak met verlies, zodat ze kunnen overstappen op iets dat ze echt willen. Het is dus verstandig om eerst te kijken wat er te vinden is voordat je de verzameling opbouwt.

Actiefiguren in verpakking

Bedenk eerst of je alleen actiefiguren wilt verzamelen die nog in de ongeopende originele verpakking zitten, of actiefiguren die in de open lucht zijn opgesteld. Onthoud dat het uit de verpakking halen van een actiefiguur de waarde onmiddellijk met maar liefst 75% vermindert. Aan de andere kant is het veel leuker om naar creatief geposeerde losse figuren te kijken, dan die verstopt achter hun originele plastic verpakking. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het proberen om een ​​geweldige pose te bedenken ook zoveel plezier kan geven.

Neem de tijd voor je verzameling

Probeer je als beginnende verzamelaar te weerhouden van het snel opbouwen van je verzameling. Heb niet het gevoel dat je de verloren tijd moet inhalen door niet jaren eerder te beginnen. Veel verzamelaars raken teleurgesteld als ze zich plotseling realiseren dat het ‘zeldzame’ speelgoed dat ze op marktplaatsen hebben gekocht, eigenlijk heel gewoon is. Doe eerst wat onderzoek voordat je een aankoop doet, vooral als het om een ​​aanzienlijk bedrag gaat. Dit is net zo eenvoudig als Googlen op het speelgoed dat je van plan bent te kopen.

De staat van actiefiguren

Controleer bij het kopen van losse actiefiguren de fysieke staat van het speelgoed. Als verzamelaar wil je geen beschadigde exemplaren met ontbrekende ledematen of versleten verf. Probeer ook die te kopen die nog steeds hun complete accessoires hebben. Accessoires worden soms genegeerd door beginnende verzamelaars, maar ze hebben het magische vermogen om het karakter van je figuur te definiëren en het er interessanter uit te laten zien. Om een ​​punt te maken: een vintage Star Wars actiefiguur met originele accessoires kan tegenwoordig drie tot tien keer meer kosten dan een kale, om nog maar te zwijgen van het feit dat een nieuw exemplaar in de originele verpakking honderd keer meer kan kosten!

Actiefiguren kopen

Online marktplaatsen zijn een goede bron van speelgoed voor verzamelaars, dus leer hoe je het in je voordeel kunt gebruiken. We weten allemaal dat je voorzichtig moet zijn bij het doen van online transacties, dus je wilt eerst de reputatie van de verkoper controleren voordat je een bestelling plaatst. Marktplaats of Ebay afspeuren naar speelgoed kan erg leuk zijn, maar wees voorzichtig, het kan ook verslavend worden.

Speelgoedbeurzen en markten

Op speelgoedbeurzen en markten ontmoet je allerlei verzamelaars en zie je allerlei verzamelspeelgoed. Hier vindt je ook waardevolle en zeldzame toevoegingen voor je collectie. Een zoektocht naar zeldzame en vintage actiefiguren is op de markt opwindender dan simpelweg een stuk speelgoed kopen in het winkelcentrum.

Stel jezelf nu de vraag: kijk je graag naar speelgoed? Zullen ze goede herinneringen aan je kindertijd oproepen? Zullen ze je helpen te ontspannen en je gedachten af ​​te leiden van de stressvolle dingen in het leven? Zal de activiteit van het proberen om de verzameling te laten groeien je een gevoel geven dat je zal inspireren om door te gaan? Nou, waar wacht je nog op? Je weet wat je te doen staat!

Plaats een reactie