Marvel Disney Variant Covers

Het afgelopen jaar nam Marvel Comics deel aan de viering van het 100-jarig jubileum van The Walt Disney Company met Disney100 Variant Covers met hommages aan iconische Marvel covers met Mickey Mouse en vrienden in de hoofdrol. In 2024 gaan deze bestverkochte covers door, dit keer ter ere van de 60e verjaardag van twee van Marvel’s meest iconische superheldenteams: de Avengers en de X-Men!

Net als de Disney100 Variant Covers zal de nieuwe Disney What If? variant covers een maandelijks variant coverprogramma zijn dat geselecteerde nummers van Amazing Spider-Man siert. Ook verkrijgbaar in zwart en wit, zullen de 12 komende covers laten zien hoe Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck, Goofy en meer mijlpaalmomenten in de geschiedenis van zowel Avengers als X-Men overnemen.

Het eerste trio covers begint in de Silver Age met een draai aan de allereerste optredens van de Avengers en X-Men in Stan Lee en Jack Kirby’s originele Avengers #1 en X-Men #1 uit 1963. Beide hommages bevatten ook Peg Leg Pete als de aartsvijanden van de groep: Loki en Magneto!

Vervolgens verzamelen Mickey en zijn vrienden zich voor een keerpunt voor de machtigste helden van de aarde, Avengers #16, waarin Captain America een gloednieuw Avengers leidde met nieuwe rekruten zoals Scarlet Witch en Quicksilver!

Plaats een reactie