Zorro

Zorro

De Zorro franchise gaat over een personage genaamd Zorro, gecreëerd door Johnston McCulley in 1919. Zorro is een onstuimige, gemaskerde burgerwacht die de gewone bevolking en de inheemse volkeren van Californië verdedigt tegen corrupte functionarissen en schurken. Zorro debuteerde in 1919 in Johnston McCulley’s roman ‘The Curse of Capistrano’, in series in een pulptijdschrift. Het succes van de verfilming ‘The Mark of Zorro’ in 1920 leidde tot meer Zorro verhalen die McCulley gedurende tientallen jaren schreef. Zorro is sinds zijn creatie in talloze films, tv-series, boeken, strips en andere media verschenen.

MerkLijnCategorieJaar
Giochi PreziosiZorroPopcultuur » Films2004
FranchiseNaamSoortTitelGrootte
ZorroZorroMensHeld16,5 cm

Zorro speelgoed verzameling

Dit actiefiguur van Zorro is uitgebracht door het Italiaanse merk Giochi Preziosi in de Zorro-lijn van 2004. Mijn Zorro speelgoed verzameling bestaat uit een actiefiguur en het is 16,5 centimeter groot.

Het verhaal van Zorro

Zorro is de geheime identiteit van Don Diego de la Vega die opereert vanuit een geheim grothoofdkwartier. Don Diego is een jonge edelman, de zoon van de rijkste landeigenaar in Californië, Don Alejandro de la Vega. Diego leerde zwaardvechten tijdens zijn studie aan de universiteit in Spanje. Hij creëerde het gemaskerde alter ego Zorro nadat hij thuiskwam en ontdekte dat Californië onder het onderdrukkende bewind van een dictator stond.

Zorro staat bekend om zijn knappe en sluwe karakter als een gemaskerde burgerwacht. Zijn kenmerkende geheel zwarte kostuum omvat een cape, een sombrero cordobés hoed en een masker dat de bovenste helft van zijn gezicht bedekt. ​​Zorro is een acrobaat die bedreven is in verschillende wapens, waarbij zijn rapier zijn favoriete wapen is. Hij kerft vaak zijn beginletter Z op verslagen vijanden als zijn merkteken. Bovendien is hij een ervaren ruiter en zijn trouwe viervoeter is het zwarte paard Tornado.

Plaats een reactie