Zorro

Zorro is een personage gecreëerd door de Amerikaanse schrijver Johnston McCulley in 1919. Don Diego de la Vega is een gemaskerde burgerwacht die de gewone mensen en inheemse volkeren van Californië verdedigt tegen corrupte ambtenaren en andere schurken. De kenmerkende volledig zwarte kostuum van Zorro bestaat uit een cape, een hoed en een masker dat de bovenste helft van zijn gezicht bedekt.

Zorro

Er zijn ontzettend veel verhalen van Zorro verfilmd in de vorm van films en series van 1920 tot 2009. Mijn kennismaking met Zorro is volgens mij door de televisieserie uit 1990, waar ik me helaas nog weinig van kan herinneren. Daarnaast werden de films uit de jaren 80 en 90 regelmatig uitgezonden op televisie. De laatste films die ik heb gekeken zijn The Mask of Zorro uit 1998 en The Legend of Zorro uit 2005, wat mij betreft ook de beste Zorro films zijn. Wanneer ik in het dagelijkse leven een grote losstaande Z tegenkom dan moet ik altijd gelijk terugdenken aan de gemaskerde held.

Zorro verzameling

In vergelijking tot het beeldmateriaal wat er van Zorro is gemaakt, zijn er toch weinig verschillende actiefiguren van uitgebracht. Op Marktplaats kwam ik plotseling dit figuur tegen uit 2004 van het Italiaanse speelgoedmerk Giochi Preziosi. Dit actiefiguur van Zorro past goed in mijn collectie, is zeer gedetailleerd en kon ik nieuw in de verpakking kopen voor een mooie prijs.

Zorro
MerkLijnCategorieJaar
Giochi PreziosiZorroFilms2004
NaamSub-categorieGrootte
ZorroHeld16,5 cm