The Notorious BIG

The Notorious B.I.G.

The Notorious B.I.G. was een Amerikaanse rapper, geboren als Christopher George Latore Wallace en bekend onder zijn artiestennamen The Notorious B.I.G. of Biggie Smalls. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de grootste rappers aller tijden, vooral op het gebied van hiphop en gangsta rap aan de oostkust. Biggie Smalls kreeg bekendheid door zijn kenmerkende relaxte lyrische uitvoering die vaak contrasteerde met de grimmige inhoud van zijn teksten.

MerkLijnCategorieJaar
Super7 – ULTIMATES!Popcultuur » Muziek » Hiphop2023
FranchiseNaamSoortTitelGrootte
Bad Boy RecordsNotorious BIG (Biggie Smalls)MensRapper18 cm

The Notorious B.I.G. speelgoed verzameling

Dit actiefiguur van The Notorious B.I.G. is uitgebracht door het Amerikaanse merk Super7 in de ULTIMATES!-lijn van 2023. Mijn The Notorious B.I.G. speelgoed verzameling bestaat uit een actiefiguur van 18 centimeter groot en niet alle accessoires zijn op de foto’s te zien.

Het verhaal van The Notorious B.I.G.

Biggie Smalls werd geboren op 21 mei 1972 in Brooklyn, New York City, uit Jamaicaanse immigrantenouders. Zijn moeder Voletta Wallace was een kleuterjuf, terwijl zijn vader Selwyn George Lator, een lasser en politicus was die het gezin verliet toen Wallace twee jaar oud was. Wallace groeide op in de wijk Clinton Hill in Brooklyn en kreeg al vroeg te maken met uitdagingen en begon op jonge leeftijd met het dealen van drugs. Ondanks dat hij tijdens zijn jeugd met depressies en angsten worstelde, blonk hij academisch uit voordat hij op 17-jarige leeftijd de middelbare school verliet vanwege de toegenomen betrokkenheid bij criminele activiteiten.

Na ontmoetingen met de wet wegens wapenbezit en drugsgerelateerde aanklachten, nam Wallace een demotape op met de titel ‘Microphone Murderer’ onder de naam Biggie Smalls. De tape trok de aandacht van de lokale DJ Mister Cee en leidde er uiteindelijk toe dat Wallace te zien was in de column ‘Unsigned Hype’ van het tijdschrift The Source. Deze bekendheid maakte de weg vrij voor zijn ontdekking door Sean ‘Puffy’ Combs.

Wallace tekende in 1993 bij Bad Boy Records onder het label van Sean Combs en kreeg al snel bekendheid met features op singles van verschillende artiesten. Zijn debuutstudioalbum ‘Ready to Die’, uitgebracht in 1994, kreeg lovende kritieken en produceerde hits als ‘Juicy’, ‘Big Poppa’ en ‘One More Chance’. Dit album versterkte zijn positie als centrale figuur in de hiphop van de oostkust.

Ondanks controverses en verwikkeld te zijn in de hiphopvete tussen de oostkust en de westkust die escaleerde na de moord op Tupac Shakur, bleef Biggie Smalls een impact maken op de muziekindustrie tot aan zijn vroegtijdige dood op 9 maart 1997. Zijn postume releases versterkten zijn status als een van de grootste rappers aller tijden.

Plaats een reactie