The Notorious BIG

Christopher George Latore Wallace, beter bekend onder zijn artiestennamen The Notorious B.I.G., Biggie Smalls of kortweg Biggie, was een Amerikaanse rapper. Geworteld in hiphop aan de oostkust van de Verenigde Staten en in het bijzonder gangsta-rap, wordt hij algemeen beschouwd als een van de grootste rappers aller tijden. Biggie werd bekend om zijn kenmerkende relaxte lyrische levering, die de vaak grimmige inhoud van de teksten compenseerde.

The Notorious B.I.G.

The Notorious B.I.G. begon al op jonge leeftijd met rappen in de jaren 80. Begin jaren 90 stuurde Biggie een demo naar platenproducer Sean Combs, beter bekend als P. Diddy, die net zijn eigen label Bad Boy Records was gestart. Diddy tekende Biggie bij zijn label en het debuutalbum Ready to Die werd uitgebracht in 1994. Dit was het begin van hun succes dat helaas niet lang heeft mogen duren. Vriend en collega rapper Tupac Shakur verdacht het duo van een aanslag op zijn leven in 1994. Omdat Tupac een rapper was uit de westkust van de Verenigde Staten ontstond er een conflict tussen de twee uiteindes van Amerika. In 1996 werd 2Pac nogmaals beschoten waardoor hij uiteindelijk aan zijn verwondingen overleed. Een jaar later werd ook Biggie onder vuur genomen en overleefde de aanslag niet.

Op jonge leeftijd heb ik weinig meegekregen van de situatie tussen deze twee legendarische rappers. Natuurlijk hoorde ik de radiohits veelvuldig voorbij komen, maar in mijn tienerjaren begon ik pas echt te luisteren naar alle uitgebrachte muziek van Biggie. Ik ontdekte dat The Notorious B.I.G. meer dan een goede rapper was en ging mijzelf verdiepen in de strijd tussen de Eastcoast en Westcoast. Naar aanleiding van documentaires en de film Notorious uit 2009 ben ik alleen maar meer fan geworden van zijn muziek.

The Notorious B.I.G. verzameling

Op Marktplaats kwam ik op een dag een advertentie tegen met een actiefiguur van Biggie, die uitgebracht is door het merk Mezco Toyz in 2006. Het figuur kwam zonder verpakking maar in goede staat en inclusief de bijbehorende accessoires. Ik mocht hem kopen voor een redelijke prijs en The Notorious B.I.G. was toegevoegd aan mijn verzameling. Enkele jaren later kwam ik een advertentie tegen van hetzelfde actiefiguur nieuw in verpakking en ik heb hem voor een goede deal kunnen kopen. Het oude figuur heb ik uiteindelijk iemand anders blij mee kunnen maken en het nieuwe exemplaar staat tot de dag van vandaag in mijn vitrine. Met zijn 23 centimeter is hij helaas wel iets te groot in vergelijking met de rest van mijn collectie. Onlangs heb ik vernomen dat Super7 een 7 inch actiefiguur gaat uitbrengen in hun ULTIMATES! lijn van actiefiguren. De lancering staat echter gepland in 2024 dus tot die tijd kan ik in ieder geval genieten van mijn Mezco Toyz figuur.

Notorious BIG
MerkLijnCategorieJaar
Mezco ToyzThe Notorious B.I.G.Muziek2006
NaamSub-categorieGrootte
The Notorious B.I.G. (Biggie Smalls)Rapper23 cm