The Flintstones

The Flintstones

De Flintstones franchise omvat verschillende geanimeerde televisieseries die zijn geproduceerd vanaf de originele serie in 1960. De hoofdserie ‘The Flintstones’ debuteerde in 1960 op ABC en speelde zich af in een komische versie van het stenen tijdperk die een afspiegeling was van de Amerikaanse voorsteden uit het midden van de 20e eeuw. De serie draait om typische sitcomscenario’s, maar met een prehistorische twist, met personages als Fred Flintstone, Wilma Flintstone, Pebbles Flintstone, Dino de huisdier dinosaurus en Baby Puss de sabeltandkat.

MerkLijnCategorieJaar
MattelThe FlintstonesPopcultuur » Films1993
FranchiseNaamSoortTitelGrootte
The FlintstonesBetty RubbleHolbewonderBuurvrouw11,5 cm
The FlintstonesBarney RubbleHolbewonderBuurman11,5 cm
The FlintstonesBamm-Bamm RubbleHolbewonderBuurjongen9,5 cm
The FlintstonesDinoDinosaurusHuisdier10 cm
The FlintstonesFred FlintstoneHolbewonderVader11,5 cm
The FlintstonesWilma FlintstoneHolbewonderMoeder12 cm
The FlintstonesPebbles FlintstoneHolbewonderDochter8 cm

MerkLijnCategorieJaar
JazwaresHanna-BarberaPopcultuur2012
FranchiseNaamSoortTitelGrootte
The FlintstonesFred FlintstoneHolbewonderWaterbuffel8,5 cm

The Flintstones speelgoed verzameling

De actiefiguren van The Flintstones live-action film zijn uitgebracht door het Amerikaanse merk Mattel in de The Flintstones-lijn van 1993. Het actiefiguur van de Fred Flintstone cartoon is uitgebracht door het Amerikaanse merk Jazwares in de Hanna-Barbera-lijn van 2012. Mijn The Flintstones speelgoed verzameling bestaat uit 8 verschillende actiefiguren en zijn 8 tot 12 centimeter groot.

Het verhaal van The Flintstones

The Flintstones franchise gaat over een komische weergave van een familie uit het stenen tijdperk die in een stad genaamd Bedrock woont, waar ze door het dagelijks leven navigeren met moderne uitdagingen en technologieën tegen een prehistorische achtergrond. De serie volgt de avonturen en tegenslagen van de familie Flintstone, waaronder Fred, Wilma, Pebbles en hun huisdier dinosaurus Dino, samen met hun buren en vrienden, de Rubbles. De humor van de show komt vaak voort uit anachronismen en de combinatie van moderne gemakken in een primitieve setting.

De franchise omvat ook spin-offs als ‘The Pebbles and Bamm-Bamm Show’ (1971-72) gericht op tiener Pebbles en Bamm-Bamm, evenals ‘The Flintstone Comedy Hour’ (1972-73) met verschillende personages uit Bedrock.

De live-action film ‘The Flintstones’ (1994) is geregisseerd door Brian Levant, met in de hoofdrollen John Goodman als Fred Flintstone, Elizabeth Perkins als Wilma Flintstone, Rick Moranis als Barney Rubble en Rosie O’Donnell als Betty Rubble. De film volgt Fred’s promotie op het werk, wat leidt tot verschillende komische situaties.

De tweede live-action film ‘The Flintstones in Viva Rock Vegas’ (2000) is een prequel op de eerste film. Deze film onderzoekt hoe Fred en Barney Wilma en Betty ontmoetten voordat ze een koppel werden. Mark Addy speelde Fred Flintstone, Stephen Baldwin was Barney Rubble, Kristen Johnston speelde Wilma Slaghoople en Jane Krakowski speelde Betty O’Shale.

Deze films brachten de geliefde animatiefiguren tot leven op het grote scherm, terwijl de humor en charme van de originele serie behouden bleven. Over het geheel genomen leggen de series en films van The Flintstones de essentie van het gezinsleven vast met een humoristische twist in een unieke achtergrond uit het stenen tijdperk.