The Flintstones

The Flintstones is een Amerikaanse franchise van Hanna-Barbera Productions. De franchise volgt het leven van de Flintstones familie die bestaat uit vader Fred, moeder Wilma, dochter Pebbles en hun huisdieren Dino en Baby Puss. Barney en Betty Rubble zijn hun buren en beste vrienden. Zij adopteren een supersterke baby genaamd Bamm-Bamm en kopen een hopparoo als huisdier genaamd Hoppy. De verhalen spelen zich af in het fictieve stadje Bedrock, een geromantiseerde omgeving uit het stenen tijdperk.

The Flintstones

Vanaf 1997 konden we de hele dag genieten van verschillende cartoons op de televisiezender van Cartoon Network. Zo heb ik tijdens mijn jeugd bijna alle afleveringen van The Flintstones tekenfilmserie kunnen kijken op televisie. Later werd ook The Flintstones bioscoopfilm uit 1994 uitgezonden op televisie, en deze vond ik net zo geweldig als de cartoon versie. Een aantal jaar geleden kwam ik op het idee om deze film weer eens terug te kijken en toen ontdekte ik ook per toeval de prequel uit 2000: The Flintstones in Viva Rock Vegas. Beide films heb ik vervolgens op DVD gekocht waardoor ik mij af en toe kan terugtrekken in het stenen tijdperk. Ik ben op dit moment op zoek naar een DVD box met alle seizoenen van de tekenfilmserie zodat ik alle afleveringen nog eens terug kan kijken. Ook zijn er een aantal stripboeken uitgebracht van The Flintstones en deze hoop ik ooit nog in goede staat te bemachtigen.

The Flintstones verzameling

Ik ben deze Flintstones en Rubbles actiefiguren van Mattel tegengekomen op Marktplaats en heb ze dan ook gelijk aangeschaft. Nu ben ik alleen nog op zoek naar de actiefiguren van de kinderen Pebbles en Bamm-Bamm, en natuurlijk Dino de huisdinosaurus. Deze speelgoedlijn van The Flintstones is gebaseerd op de live-action film, maar misschien dat ik ooit nog een verzameling ga toevoegen van de tekenfilmfiguren.

The Flintstones
MerkLijnCategorieJaar
MattelThe FlintstonesFilms1993
NaamSub-categorieGrootte
Fred FlintstoneVader11,5 cm
Wilma FlintstoneMoeder12 cm
Barney RubbleBuurman11,5 cm
Betty RubbleBuurvrouw11,5 cm