Superman

Superman is een superheld die voorkomt in Amerikaanse stripboeken die zijn uitgegeven door DC Comics. Het personage is gemaakt door kunstenaar Joe Shuster en schrijver Jerry Siegel, en was voor het eerst te zien op 18 april 1938 in de eerste uitgave van het stripboek Action Comics. Superman zijn alter ego is Clark Kent, die op jonge leeftijd ontdekte dat hij superkrachten bezat en als volwassen man besloot deze te gebruiken om misdaad te bestrijden.

Superman

Ik ben zelf niet de grootste fan van Marvel en DC, maar ik heb in mijn jeugd wel films op televisie gezien van de bekende superhelden. In de jaren 90 en 2000 keek ik vooral veel naar The Animated Series van Superman, Spider-Man, Batman en X-Men. Deze series waren regelmatig te zien op Nederlandse televisiezenders als Fox Kids, Jetix, Cartoon Network en Disney Channel. Mijn favoriete Marvel en DC superhelden zijn dan ook Superman, Spider-Man, Batman en Wolverine. Nadat ik dit actiefiguur van Superman heb gekocht ben ik alle originele Superman films achter elkaar gaan kijken en heb er zeker van genoten!

Superman verzameling

Superhelden staan bekend om de vele verschillende actiefiguren in alle soorten en maten. Mijn tweede actiefiguur van een superheld was deze Superman van het merk DC Collectibles uit 2016. Ik kwam dit figuur tegen op Marktplaats en omdat hij dezelfde stijl heeft als mijn actiefiguur van Batman, besloot ik hem toe te voegen aan mijn verzameling.

Superman
MerkLijnCategorieJaar
DC CollectiblesDC UniverseComics2016
NaamSub-categorieGrootte
SupermanSuperheld17,5 cm