Superman

Superman

Superman is een superheld gemaakt door schrijver Jerry Siegel en kunstenaar Joe Shuster voor DC Comics. Hij verscheen voor het eerst in ‘Action Comics #1’, gepubliceerd op 18 april 1938. De Superman franchise is aanzienlijk aanwezig in verschillende mediavormen. De franchise bestaat uit meerdere strips, animatiefilms, live-action films, televisieseries en videogames.

MerkLijnCategorieJaar
DC DirectDC UniversePopcultuur2016
FranchiseNaamSoortTitelGrootte
DCSupermanKryptoniaanSuperheld17,5 cm

Superman speelgoed verzameling

Dit actiefiguur van Superman is uitgebracht door het Amerikaanse merk DC Collectibles in de DC Universe-lijn van 2016. Mijn Superman speelgoed verzameling bestaat uit een actiefiguur en het is 17,5 centimeter groot.

Het verhaal van Superman

Superman, wiens geboortenaam Kal-El is, werd geboren op de planeet Krypton. Zijn ouders stuurden hem kort voor de vernietiging van Krypton in een klein ruimteschip naar de aarde. Hij landde in Smallville, Kansas, waar hij werd gevonden en geadopteerd door Jonathan en Martha Kent, die hem Clark Kent noemden. Clark ontwikkelde bovenmenselijke vermogens zoals ongelooflijke kracht en een ondoordringbare huid. Aangemoedigd door zijn adoptieouders om zijn krachten ten goede te gebruiken, besloot hij de misdaad te bestrijden als burgerwacht onder de alias Superman. Hij woont in Metropolis en werkt als journalist voor de Daily Planet.

Tot de ondersteunende personages van Superman behoren zijn liefdesbelang en latere vrouw Lois Lane, fotograaf Jimmy Olsen, hoofdredacteur Perry White en verschillende vijanden zoals Brainiac, General Zod, Darkseid en zijn aartsvijand Lex Luthor. Superman staat bekend om het dragen van een onderscheidend kostuum en het gebruik van zijn buitengewone vaardigheden om het kwaad te bestrijden.

Het personage evolueerde in de loop van de tijd tot de iconische superheld die tegenwoordig bekend staat om zijn belichaming van waarheid, gerechtigheid en hoop. Het verhaal van Superman legt de nadruk op heldendom, mededogen en verantwoordelijkheid in plaats van verovering of hebzucht.