South Park

South Park

South Park is een Amerikaanse geanimeerde sitcom gemaakt door Trey Parker en Matt Stone en draait om vier jongens – Stan Marsh, Kyle Broflovski, Eric Cartman en Kenny McCormick – en hun bizarre avonturen in en rond het stadje South Park in Colorado. De show staat bekend om zijn godslastering, donkere humor en satirische kijk op een breed scala aan onderwerpen gericht op een volwassen publiek.

MerkLijnCategorieJaar
Together PlusSouth ParkPopcultuur2010
FranchiseNaamSoortTitelGrootte
South ParkKyle BroflovskiMensJongen6 cm
South ParkStan MarshMensJongen6,5 cm
South ParkEric CartmanMensJongen6,5 cm
South ParkKenny McCormickMensJongen6 cm
South ParkButters StotchMensJongen6 cm

South Park speelgoed verzameling

Deze verzamelfiguren van South Park zijn uitgebracht door het Europese merk Together Plus in de South Park-lijn van 2010. Mijn South Park speelgoed verzameling bestaat uit 5 verschillende figuren, waaronder Kyle, Stan, Eric, Kenny en Butters. De 5 verzamelfiguren zijn 6 tot 6,5 centimeter groot.

Het verhaal van South Park

South Park volgt de levens van de Kyle, Stan, Eric en Kenny terwijl ze door verschillende situaties in hun stad navigeren, wat vaak tot komische en soms controversiële uitkomsten leidt. De serie maakt gebruik van computeranimatie met een kniptechniekstijl en loopt al 26 seizoenen met in totaal 327 afleveringen.

Naast de televisieserie bevat de South Park franchise een bioscoopfilm met de titel ‘South Park: Bigger, Longer & Uncut’, die in 1999 werd uitgebracht. De film bevat de controverses rond de show zelf en bevat muziek die een Academy Award nominatie heeft opgeleverd. Daarnaast zijn er andere filmreleases geweest, zoals ‘Imaginationland: The Movie’ en verschillende korte films en sketches gerelateerd aan South Park.

Paramount+ heeft groen licht gegeven voor verschillende originele films gebaseerd op de serie, en sinds 2021 worden er jaarlijks twee nieuwe films uitgebracht. Deze projecten zijn exclusieve events of televisiespecials in plaats van speelfilms.

South Park heeft ook korte films en sketches geproduceerd die een eerbetoon zijn aan verschillende verwijzingen naar de popcultuur of die specifieke onderwerpen op een satirische manier behandelen. Deze korte films zijn door de jaren heen op verschillende platformen te zien geweest.

De South Park franchise omvat een breed scala aan inhoud die verder gaat dan alleen de originele televisieserie, waaronder films, specials, korte films en sketches die het publiek blijven vermaken met zijn unieke soort humor en sociaal commentaar.