South Park

South Park is een Amerikaanse franchise van Trey Parker en Matt Stone en ontwikkeld door Brian Graden voor Comedy Central. De serie draait om vier jongens – Stan Marsh, Kyle Broflovski, Eric Cartman en Kenny McCormick – en hun heldendaden in en rond de stad South Park in Colorado.

South Park

South Park is nog een franchise waar ik vroeger al helemaal gek van was. Verschillende televisiezenders begonnen in de jaren 90 al met het uitzenden van de serie, tot de introductie van Comedy Central op de Nederlandse televisie in 2007. Ik zat elke dag klaar voor een nieuwe South Park aflevering en ben zelfs meerdere malen naar de bioscoop geweest voor de film South Park: Bigger, Longer & Uncut in 1999.

South Park verzameling

In de periode dat ik de serie volgde op televisie spaarde ik eigenlijk alles van South Park, waaronder knuffels, poppetjes en andere merchandise. Ik had zelfs een dekbed en een zelfgebreide South Park trui door mijn oma! Op latere leeftijd kreeg ik toch andere interesses en had ik bijna geen tijd meer om alle seizoenen te volgen. Op het moment dat ik weer begon met het verzamelen van actiefiguren en verzamelfiguren ging ik op zoek naar South Park figuren en zo ontdekte ik deze mooie set van Together Plus uit 2010.

South Park
MerkLijnCategorieJaar
Together PlusSouth ParkSeries2010
NaamSub-categorieGrootte
Kyle BroflovskiJongen6 cm
Stan MarshJongen6,5 cm
Eric CartmanJongen6,5 cm
Kenny McCormickJongen6 cm
Butters StotchJongen6 cm