Scooby-Doo

Scooby-Doo is een Amerikaanse franchise van Warner Bros. De franchise volgt de tieners Fred Jones, Daphne Blake, Velma Dinkley, Shaggy Rogers en hun pratende Duitse Dog genaamd Scooby-Doo. Onder de naam Mystery Inc. lossen zij mysteries op waarbij zogenaamd bovennatuurlijke wezens betrokken zijn.

Scooby-Doo

Scooby-Doo is nog een naam die ik heb ontdekt op Cartoon Network door het uitzenden van de series Scooby-Doo, Where Are You! en Scooby-Doo! Mystery Incorporated vanaf 1997. Vervolgens zijn er een groot aantal films en spin-offs verschenen waarvan ik niet meer precies weet welke ik allemaal op televisie voorbij heb zien komen. Wel heb ik de afgelopen jaren nog de live-action films Scooby-Doo uit 2002, Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed uit 2004 en de animatiefilm Scoob! uit 2020 gekeken.

Scooby-Doo verzameling

Als je kijkt naar mijn complete speelgoed verzameling dan kun je zien dat er veel tekenfilmfiguren aanwezig zijn. Het team van Mystery Inc. mocht hierin natuurlijk niet ontbreken! Ik zag deze actiefiguren van Character al veelvuldig voorbij komen, maar dan voornamelijk losse figuren zonder de originele verpakking. Daarom heb ik geduldig afgewacht totdat ik de complete set nieuw in de verpakking tegenkwam op Vinted voor een redelijke prijs. Een aantal van deze figuren blijven helaas moeilijk op hun benen staan dus wellicht dat ik ze ooit ga vervangen voor een andere set. Tips zijn welkom!

MerkLijnCategorieJaar
CharacterScooby-DooSeries » Cartoons2018
NaamSub-categorieGrootte
Scooby-DooHond9,5 cm
Shaggy RogersDetective12 cm
Fred JonesDetective11,5 cm
Daphne BlakeDetective11,5 cm
Velma DinkleyDetective10,5 cm