Power Rangers

Power Rangers

Power Rangers is een live-action superhelden entertainmentfranchise die voortkomt uit de Japanse Super Sentai serie. De Power Rangers serie, geproduceerd door verschillende bedrijven, waaronder Saban Entertainment, BVS Entertainment, Saban Brands, SCG Power Rangers LLC en momenteel onder Hasbro, combineert beelden uit de Super Sentai serie geproduceerd door Toei Company met nieuwe Amerikaanse beelden. De franchise debuteerde op 28 augustus 1993 met Mighty Morphin Power Rangers en werd uitgezonden op Fox Kids.

MerkLijnCategorieJaar
HasbroLightning CollectionPopcultuur » Films2019
FranchiseNaamSoortTitelGrootte
Saban’s Power RangersMighty Morphin White RangerMensHeld15,5 cm

Power Rangers speelgoed verzameling

Dit actiefiguur van de White Ranger is uitgebracht door het Amerikaanse merk Hasbro in de Lightning Collection-lijn van 2019. Mijn Power Rangers speelgoed verzameling bestaat uit een actiefiguur en het is 15,5 centimeter groot.

Het verhaal van Power Rangers

Power Rangers draait om een team jonge individuen die door de wijze mentor Zordon worden gerekruteerd om kwade krachten te bestrijden die de aarde bedreigen. De belangrijkste antagonist in de vroege seizoenen is Rita Repulsa. Wanneer ze in hun Ranger vorm zijn veranderd, dragen de helden gekleurde spandex pakken en helmen met ondoorzichtige vizieren.

Elke Ranger beschikt over verbeterde kracht, behendigheid, bovenmenselijke vermogens, snelheidsmanipulatie, buitenzintuiglijke waarneming en soms onzichtbaarheid. Ze hanteren ook unieke wapens en besturen gigantische robots genaamd Zords die kunnen samenvoegen om een krachtige Megazord te vormen.

Het kernconcept van Power Rangers is teamwork, vriendschap en het ten goede gebruiken van hun krachten om de wereld te beschermen tegen verschillende schurken en monsters. De serie staat bekend om zijn actiescènes, morele lessen en de transformaties waarin de Rangers veranderen in hun superhelden alter ego’s.

In de loop der jaren is de franchise uitgegroeid tot meerdere seizoenen, waarbij verschillende teams van Power Rangers voor nieuwe uitdagingen en vijanden stonden. Hoewel elk seizoen zijn unieke verhaallijn en karakters heeft, volgen ze allemaal een vergelijkbare formule van jonge helden die vechten tegen kwade krachten om de mensheid te redden.