Power Rangers

Power Rangers is een Amerikaanse franchise van Saban Entertainment dat is gebaseerd op de Japanse tokusatsu franchise Super Sentai. Elke serie draait om een team van jongeren die door een mentor zijn gerekruteerd en getraind om te veranderen in de Power Rangers, die speciale krachten kunnen gebruiken. Elke Power Ranger heeft een eigen kleur en is in het bezit van een bijpassende Zord. Zords zijn gevechtsvoertuigen die ze kunnen gebruiken om tegenstanders te bestrijden.

Power Rangers

Mijn broer en ik waren vroeger gek op de Mighty Morphin Power Rangers serie dat werd uitgezonden op de Nederlandse televisiezender Fox Kids. We keken dan ook zoveel mogelijk afleveringen van de serie op televisie en daarnaast hadden we de originele videoband van Mighty Morphin Power Rangers: The Movie. De laatste content die ik van de Power Rangers heb gekeken op latere leeftijd was de reboot uit 2017 en ik heb nog 4 seizoenen van de originele serie op de planning staan om weer eens terug te kijken.

Power Rangers verzameling

Omdat wij zo vaak naar Power Rangers keken hebben mijn ouders ons flink verwend met verschillende Power Rangers speelgoed items. Zo hadden we de complete Power Dome speelset van Bandai inclusief Alpha 5 en de 7 verschillende flip head actiefiguren van de Power Rangers. Daarnaast hadden we ook de verschillende Zords die samengevoegd kunnen worden tot de Megazord.

Helaas is er weinig over van deze mooie collectie, maar toen ik weer begon met verzamelen in 2017 wist ik dat er in ieder geval een Power Ranger toegevoegd moest worden. De White Ranger is altijd mijn favoriet geweest, mede door zijn rol in de film. Het is bekend dat het harnas van de flip head actiefiguur van Tommy snel stuk gaat en ik zie hem ook veel voorbij komen in vergeelde toestand. Dus toen ik dit exemplaar van Hasbro voorbij zag komen op Marktplaats voor een zeer aantrekkelijke prijs, heb ik hem natuurlijk toegevoegd aan mijn verzameling. Misschien dat ik in de toekomst de andere Power Rangers uit deze lijn zal toevoegen, maar dan zal ik eerst mijn vitrine moeten uitbreiden.

Power Rangers
MerkLijnCategorieJaar
HasbroMighty Morphin Power RangersSeries2019
NaamSub-categorieGrootte
White Ranger (Tommy Oliver)Superheld15,5 cm