Pokémon

Pokémon

Pokémon is een Japanse mediafranchise die videogames, een animatieserie, films, een ruilkaartspel en diverse andere vormen van media omvat. Het draait om een gedeeld universum waar mensen samenleven met wezens die bekend staan als Pokémon. De franchise is gemaakt door Satoshi Tajiri en voor het eerst uitgebracht op 27 februari 1996. Het begon als een paar videogames die uitgroeide tot manga, ruilkaarten, anime en meer. Het fenomeen Pokémon, bekend als ‘Pokémania’, nam eind jaren negentig en begin jaren 2000 wereldwijd een vlucht.

MerkLijnCategorieJaar
Bandai – SH FiguartsPokémon The Movie 20Popcultuur » Anime2017
FranchiseNaamSoortTitelGrootte
PokémonAsh KetchumMensPokémon trainer13 cm
PokémonPikachuMuisElektrisch Pokémon4 cm
MerkLijnCategorieJaar
JazwaresPokémon SelectPopcultuur » Anime2022
FranchiseNaamSoortTitelGrootte
PokémonCharizardDraakVuur Pokémon15 cm

Pokémon speelgoed verzameling

De actiefiguren van Ash en Pikachu zijn uitgebracht door het Japanse merk Bandai in de Pokémon The Movie 20-lijn van 2017. Het actiefiguur van Charizard is uitgebracht door het Amerikaanse merk Jazwares in de Select-lijn van 2022. Mijn Pokémon speelgoed verzameling bestaat uit 3 verschillende actiefiguren en zijn 4 tot 15 centimeter groot.

Het verhaal van Pokémon

In de Pokémon wereld gaan trainers, bekend als Pokémon Trainers, op reis om te reizen en de uitgestrekte Pokémon wereld te verkennen. Hun doel is om maximaal zes Pokémon te ontdekken, vangen, trainen en gevechten aan te gaan met andere trainers. Wanneer een Pokémon een gevecht wint, krijgt hij ervaringspunten waarmee hij een hoger level kan bereiken. Naarmate Pokémon een hoger niveau bereiken, verbeteren hun statistieken en kunnen ze nieuwe aanvallende bewegingen leren.

Een van de belangrijkste aspecten van Pokémon is evolutie. De meeste Pokémon hebben het vermogen om naar sterkere vormen te evolueren door het bereiken van bepaalde doelen. Door dit transformatieproces kunnen ze krachtiger worden en soms hun uiterlijk of vaardigheden veranderen.

De Pokémon serie volgt de reis van Ash Ketchum, een jonge Pokémon trainer uit Pallet Town, terwijl hij erop uit is een Pokémon meester te worden. Ash ontvangt zijn eerste Pokémon Pikachu van Professor Oak en begint aan een zoektocht om door verschillende regio’s te reizen, deel te nemen aan Pokémon gevechten en Gym Badges te verzamelen om zich te kwalificeren voor de Pokémon League toernooien. Onderweg wordt Ash vergezeld door Misty, Brock, May, Max en anderen die hem helpen bij zijn avonturen.

Gedurende de serie wordt Ash geconfronteerd met uitdagingen van rivaliserende trainers, criminele organisaties als Team Rocket en legendarische Pokémon. Hij leert waardevolle lessen over vriendschap, teamwork en doorzettingsvermogen terwijl hij ernaar streeft zijn vaardigheden als trainer te verbeteren. De serie onderzoekt ook thema’s als loyaliteit, vastberadenheid en de band tussen mensen en Pokémon.

Terwijl de serie door verschillende regio’s vordert ontmoet Ash nieuwe Pokémon soorten en vecht hij tegen krachtige tegenstanders in Gym Leader wedstrijden en regionale kampioenschappen. Elk seizoen van de anime introduceert nieuwe personages en verhaallijnen, terwijl het centrale doel van Ash’s zoektocht om een ​​Pokémon Meester te worden behouden blijft.