Peter Pan

Peter Pan is een franchise van Disney, gebaseerd op het originele toneelstuk uit 1904 en de roman uit 1911 van J.M. Barrie. De Disney franchise begon officieel met de film Peter Pan uit 1953. De verhalen gaan over Peter Pan, een jongen die in Nooitgedachtland woont en weigert de mensenwereld binnen te gaan en volwassen te worden. Peter neemt Wendy Darling en haar broertjes mee naar zijn eiland waar ze avonturen beleven en vechten tegen Kapitein Haak en zijn bemanning.

Peter Pan

We zouden niet zo bekend zijn met al die verschillende sprookjes zonder Disney. Nadat zij in 1937 zijn begonnen met het verfilmen van het sprookje Sneeuwwitje en de zeven dwergen, volgden er nog velen. In mijn jeugd heb ik dan ook alle sprookjesfilms van Disney voorbij zien komen en de een trekt natuurlijk meer aan dan de ander. Peter Pan is tot de dag van vandaag altijd mijn favoriete sprookjesfilm geweest van Disney. Ik kon me dan ook erg herkennen in het feit dat een jongen nooit volwassen wil worden. Na de eerste film van Peter Pan meerdere keren gezien te hebben, zag ik ook de live-action film Hook uit 1991 voorbij komen op televisie. Ondertussen begon Fox Kids met het uitzenden van de tekenfilmserie Peter Pan & the Pirates en in 2002 kwam er een vervolg op de eerste sprookjesfilm genaamd Peter Pan: Return to Never Land. In 2003 werd er door Universal nog een bioscoopfilm uitgebracht en de laatste live-action film van Peter Pan kwam uit in 2015. Ik heb alle films onderhand vaak genoeg gezien, dus ben ik blij dat er in 2023 weer een nieuwe film wordt uitgebracht door Disney met de naam Peter & Wendy.

Peter Pan verzameling

Mijn eerste en enige Peter Pan figuur in mijn kindertijd was een poppetje uit de McDonald’s Happy Meal. Toen ik in 2017 mijn hobby van verzamelen weer had opgepakt kwam ik op Marktplaats een Funko Mystery Mini tegen. Deze heeft een aantal jaar in mijn vitrinekast gestaan, maar omdat het een poppetje is van 6 centimeter groot viel hij op een gegeven moment buiten de boot. Op Vinted kwam ik plotseling een groter formaat actiefiguur tegen van Kapitein Haak uit de Toybox speelgoedlijn van Disney. Vervolgens ben ik meer informatie gaan zoeken en ontdekte ik een Peter Pan actiefiguur uit dezelfde lijn. Ik heb de zoekopdracht Disney Toybox bij Vinted opgeslagen en hield het in de gaten tot er een set werd aangeboden van Peter en Captain Hook samen.

Ik ben van plan om een compleet Nooitgedachtland te maken met alle sets uit de Famosa Disney Heroes speelgoedlijn. Deze zijn helaas lastig te vinden in onbespeelde staat, dus als jullie mij hierin kunnen helpen hoor ik het graag!

Peter Pan
MerkLijnCategorieJaar
DisneyToyboxDisney Sprookjes2019
NaamSub-categorieGrootte
Peter PanSprookjesfiguur15 cm
Captain HookSprookjesfiguur15 cm