Nelly

Cornell Iral Haynes Jr., beter bekend onder zijn artiestennaam Nelly, is een Amerikaanse rapper, zanger, acteur en ondernemer. Hij begon zijn muzikale carrière bij de hiphopgroep St. Lunatics in 1993 en tekende bij Universal Records in 1999. Onder Universal begon Nelly zijn solocarrière in het jaar 2000.

Nelly

Nelly is actief als rapper sinds 1993 maar doet mij vooral terugdenken aan de beginjaren 2000. Dit was dan ook het moment dat zijn carrière de lucht in ging door zijn debuutalbum Country Grammer en zijn tweede album Nellyville. Zijn grote hits Hot In Herre, Dilemma met Kelly Rowland en Work It met Justin Timberlake brengen dan ook veel herinneringen naar boven uit die tijd. Dit komt voornamelijk omdat de videoclips van deze tracks constant werden uitgezonden door Nederlandse muziektelevisiezenders TMF, The Box en MTV. Zijn albums uit 2004 en het laatste album uit 2008 waren helaas minder succesvol en sindsdien heeft de artiest sporadisch hier en daar losse singles uitgebracht tot 2016. Ik luister Nelly zijn muziek vaak terug en hoop dat de rapper ooit nog een comeback zal maken. Ik heb vernomen dat hij op dit moment voornamelijk bezig is met ondernemen en veel te zien is op de Amerikaanse televisie.

Nelly verzameling

Omdat ik een groot liefhebber ben van hiphop en rapmuziek was ik vaak op zoek naar actiefiguren en verzamelfiguren van rappers. Zo kwam ik ook dit actiefiguur van Nelly tegen op Ebay, nieuw in de verpakking. Het figuur met de kenmerkende pleister op de wang is uitgebracht in 2003 door The Stronghold Group en is gebaseerd op Nelly zijn verschijning in de Hot In Herre videoclip. De Ebay advertentie was van een Engelse winkel dat vinylplaten en collectibles verkocht. Ik was verbaasd dat de aanbieder maar een paar tientjes voor het actiefiguur wilde hebben, aangezien hij niet makkelijk te verkrijgen is. Nelly is iets te groot in vergelijking met de rest van mijn verzameling, maar bij gebrek aan beter blijft hij mooi in de vitrine staan.

Nelly
MerkLijnCategorieJaar
The Stronghold GroupNellyMuziek2003
NaamSub-categorieGrootte
NellyRapper23 cm