Nelly

Nelly

Nelly is een Amerikaanse rapper, zanger, acteur en ondernemer. De rapper werd bekend in de muziekindustrie met zijn debuutalbum ‘Country Grammar’ in 2000, met hitsingles als ‘Ride wit Me’ en ‘Country Grammar (Hot Shit)’. Over het geheel genomen wordt Nelly erkend als een van de best verkopende hiphopartiesten van de jaren 2000, met miljoenen verkochte albums wereldwijd en een aanzienlijke impact op de muziekindustrie.

MerkLijnCategorieJaar
The Stronghold GroupSeries OnePopcultuur » Muziek » Hiphop2003
FranchiseNaamSoortTitelGrootte
Universal RecordsNellyMensRapper23 cm

Nelly speelgoed verzameling

Dit actiefiguur van Nelly is uitgebracht door het Amerikaanse merk The Stronghold Group in de Series One van 2003. Mijn Nelly speelgoed verzameling bestaat uit een actiefiguur van 23 centimeter groot en niet alle accessoires zijn op de foto’s te zien.

Het verhaal van Nelly

Nelly werd geboren als Cornell Iral Haynes Jr. op 2 november 1974 in Austin, Texas. Hij groeide op in St. Louis, Missouri, waar hij zijn muziekcarrière begon als lid van de groep St. Lunatics in 1993. Ondanks de moeite om succes te behalen buiten Missouri, tekende Nelly in 1999 een solo deal bij Universal Records nadat de groep besloot dat hij solo moest gaan vanwege een mislukte grote platencontract.

Nelly bracht zijn debuutalbum ‘Country Grammar’ uit, wat een enorm succes was. Het titelnummer van het album werd een hitsingle en bereikte nummer 7 in de Billboard Hot 100-hitlijst. Zijn vervolgalbum ‘Nellyville’, uitgebracht in 2002, behaalde ook groot succes met singles als ‘Hot in Herre’ en ‘Dilemma’, met Kelly Rowland.

Nelly bleef in 2004 hitalbums als ‘Sweat’ en ‘Suit’ uitbrengen, die beide bovenaan de Billboard hitlijsten debuteerden. Hij ging een andere kant op in zijn muziekstijl met albums als ‘Brass Knuckles’ in 2008 en ‘5.0’ in 2010, waarbij hij popinvloeden verkende met behoud van zijn raproots.

Ondanks gemengde recensies en commerciële reacties met albums als ‘M.O.’ in 2013 en ‘Heartland’ in 2021, die een vertrek naar countryrap markeerden, is Nelly een prominent figuur in de muziekindustrie gebleven. Gedurende zijn carrière heeft hij meerdere Grammy Awards en Billboard Music Awards gewonnen.

Naast zijn muziekcarrière heeft Nelly zich ook aan acteren gewaagd en verscheen hij in films als ‘The Longest Yard’ naast Adam Sandler en Chris Rock. Hij lanceerde ook succesvolle kledinglijnen, waaronder Vokal voor mannen in 1997 en Apple Bottoms voor vrouwen in 2003. Nelly is ook betrokken geweest bij filantropische inspanningen, waaronder de oprichting van een studiebeursfonds voor tieners die naar de universiteit willen gaan.

Plaats een reactie