Mr. Bean

Mr. Bean is een personage uit het Britse televisieprogramma Mr. Bean, twee live-action speelfilms en de tekenfilmserie. Bean is bedacht en gespeeld door Rowan Atkinson en verscheen voor het eerst op televisie in 1990. De serie draait om Mr. Bean, een kind in het lichaam van een volwassen man, terwijl hij verschillende problemen probeert op te lossen die worden veroorzaakt door alledaagse dingen.

Mr. Bean

Mr. Bean is een legendarische personage en de sketches waren dan ook regelmatig te zien op televisie. Thuis hadden we ook nog eens videobanden van de serie zodat we deze elk moment konden kijken. In 1997 kwam de film Bean uit die ik meerdere keren heb gezien en 10 jaar later verscheen de film Mr. Bean’s Holiday, wat ook een groot succes was. Tussendoor werd Mr. Bean verwerkt in een cartoon met de naam Mr. Bean: The Animated Series, dat zijn debuut maakte in 2002.

Mr. Bean verzameling

Dit buigzame figuur van Mr. Bean uit 1990 ben ik per toeval tegengekomen op Marktplaats en omdat ik nooit eerder een figuur had gezien van Mr. Bean vond ik het een mooie toevoeging aan mijn verzameling. Het figuur is uitgebracht door het merk NJCroce en gebaseerd op de cartoon van Mr. Bean. De tekenfilm heb ik nooit intensief gevolgd en ik zou dit figuur dan ook graag nog eens vervangen voor een realistische actiefiguur van de echte Mr. Bean. Ik weet dat er een mooi figuur is uitgebracht door Tiger Aspect, maar deze is helaas 1:6 schaal, wat veel te groot is voor mijn collectie.

Mr. Bean
MerkLijnCategorieJaar
NJCroceMr. BeanSeries » Cartoons1990
NaamSub-categorieGrootte
Mr. BeanComedy15 cm