Mr. Bean

Mr. Bean

Mr. Bean is een Britse sitcom gemaakt door Rowan Atkinson en Richard Curtis. De show volgt de tegenslagen van Mr. Bean, gespeeld door Atkinson. Mr. Bean is een sociaal onhandige en vaak onwetende man die regelmatig in komische situaties terechtkomt vanwege zijn onconventionele probleemoplossende methoden en interacties met de wereld om hem heen.

MerkLijnCategorieJaar
NJCroce – BendableMr. BeanPopcultuur » Series » Cartoons1990
FranchiseNaamSoortTitelGrootte
Mr. BeanMr. BeanMensHansworst15 cm

Mr. Bean speelgoed verzameling

Dit actiefiguur van Mr. Bean is uitgebracht door het Amerikaanse merk NJCroce in de Mr. Bean-lijn van 1990. Mijn Mr. Bean speelgoed verzameling bestaat uit een actiefiguur en het is 15 centimeter groot.

Het verhaal van Mr. Bean

De serie bestaat uit 15 afleveringen, waaronder een pilot aflevering, waarbij Mr. Bean door verschillende alledaagse scenario’s navigeert die vaak resulteren in chaos en hilariteit. Een van de bepalende kenmerken van de show is het minimale gebruik van dialoog, waarbij sterk wordt vertrouwd op fysieke komedie om humor over te brengen.

Mr. Bean is een onvolwassen, egocentrisch persoon die het leven benadert met een kinderlijke onschuld. Hij woont in Flat 2, 12 Arbor Road, Highbury, Londen, draagt zijn kenmerkende tweed jasje en rode stropdas, en wordt vaak gezien met een digitaal rekenmachinehorloge. Ondanks zijn gebrek aan verbale communicatieve vaardigheden spreken de acties van Mr. Bean boekdelen terwijl hij zijn dagelijkse routines op onconventionele manieren uitvoert.

Het karakter van Mr. Bean is geïnspireerd op klassieke cabaretiers als Monsieur Hulot van Jacques Tati en Inspector Clouseau van Peter Sellers. Atkinsons vertolking van Mr. Bean combineert een fysieke komedie die doet denken aan vroege stomme films met moderne humor, waardoor een tijdloze aantrekkingskracht ontstaat die wereldwijd weerklank vindt bij het publiek.

Naast de originele live-action serie zijn er geanimeerde spin-offs en twee films met het personage Mr. Bean. De show heeft internationale bekendheid gekregen en is aan talloze landen over de hele wereld verkocht.

Mr. Bean is een komisch meesterwerk dat het talent van Rowan Atkinson voor fysieke komedie en het vertellen van verhalen laat zien door middel van daden in plaats van woorden. De unieke eigenaardigheden en hilarische capriolen van het personage hebben hem tot een geliefd figuur in de popcultuur gemaakt.