Eminem

Marshall Bruce Mathers III, professioneel bekend als Eminem, is een Amerikaanse rapper en producer. Eminem wordt door velen gezien als een van de grootste rappers aller tijden.

Eminem

Eminem staat zeker in mijn top 3 van beste rappers ooit. Zijn muzikale carrière begon eind jaren 80, maar zijn muziek werd eind jaren 90 pas echt opgemerkt toen hij tekende bij het platenlabel Aftermath Entertainment van hitproducer Dr. Dre. Deze periode kwam Eminem zijn muziek dan ook overal voorbij en kon je niet meer om hem heen. Zijn unieke stijl van rappen en de controversiële onderwerpen in zijn tracks zorgde voor internationale bekendheid. Toen de opensource downloadprogramma’s KaZaA en LimeWire op het internet verschenen begon ik met het dagelijks luisteren van Eminem. Na de film 8 Mile uit 2003 te hebben gezien werd ik echt fan van Eminem en begon ik alle stappen van de legendarische rapper te volgen.

Eminem verzameling

Als groot liefhebber van hiphop en rapmuziek zocht ik regelmatig naar actiefiguren en verzamelfiguren van mijn favoriete rappers. Vroeger vond ik het te riskant om dingen te bestellen via Ebay en op Marktplaats zag ik de figuren van Eminem nooit voorbij komen. Toen ik in 2017 mijn hobby van het verzamelen na enkele jaren weer had opgepakt begon ik dagelijks door Marktplaats te scrollen. Op een dag zag ik een advertentie voorbij komen van een Eminem actiefiguur die is uitgebracht door het merk Art Asylum in 2001. Ik had dit figuur wel eerder gezien, maar was het nog niet tegengekomen op Marktplaats. Ik nam direct contact op met de aanbieder en mocht hem dan ook kopen voor een spotprijs in combinatie met actiefiguren van Jack Sparrow en Tomb Raider. Het actiefiguur van Eminem kwam dan wel zonder accessoires, maar voor die prijs was het een mooie toevoeging aan mijn verzameling.

Eminem
MerkLijnCategorieJaar
Art AsylumEminemMuziek2001
NaamSub-categorieGrootte
EminemRapper17 cm