Dinosaurs

Dinosaurs is een Amerikaanse televisieserie van Michael Jacobs Productions en Jim Henson Television in samenwerking met Walt Disney Television. De serie volgt het leven van de Sinclair familie die bestaat uit vader Earl, moeder Fran, zoon Robbie, dochter Charlene en Baby. Het verhaal speelt zich af 60.000.000 jaar voor Christus in Pangaea, een supercontinent dat bestond tijdens het einde van het Perm en het Trias tijdperk.

Dinosaurs

Mijn oom had vroeger eigenlijk nooit speelgoed in huis om mee te spelen, enkel wat verzamelfiguren die in een kast stonden ter decoratie. Op jonge leeftijd pakte ik dan ook altijd de Baby Sinclair uit de Dinosaurs serie. Ik kan me alleen niet meer herinneren of ik dit figuur eerder in mijn handen heb gehad dan dat ik de serie op televisie had gezien. Wel weet ik nog dat we een aantal afleveringen van de Dinosaurs serie op videoband hadden en dat ik deze meerdere keren heb afgespeeld.

Dinosaurs verzameling

Baby Sinclair is duidelijk mijn favoriete dinosaurus uit de serie. Omdat ik dit figuur van Hasbro altijd uit mijn oom zijn kast pakte om mee te spelen, heeft hij het mij uiteindelijk cadeau gegeven. Dit is dus een van de weinige figuren in mijn speelgoed verzameling die bewaard is gebleven uit mijn jeugd. Uiteindelijk wil ik deze lijn van Hasbro nog aanvullen met vader Earl, moeder Fran, broer Robbie en zus Charlene.

Dinosaurs
MerkLijnCategorieJaar
HasbroDinosaursSeries1991
NaamSub-categorieGrootte
Baby SinclairDinosaurus8 cm