CatDog

CatDog is een Amerikaanse tekenfilmserie gemaakt door Peter Hannan voor Nickelodeon. De serie volgt het leven van Siamese broers van verschillende soorten, waarbij de ene helft een kat is en de andere een hond.

CatDog

Van CatDog zijn maar 3 seizoenen gemaakt en ik denk dat ik bijna alle afleveringen wel gezien heb op televisie in de jaren 2000. Als cartoonliefhebber was ik dan ook vaak aan het zappen tussen Cartoon Network, Fox Kids en Nickelodeon. CatDog is dan ook een concept die je niet snel zult vergeten, want wie verzint het nou dat een kat en een hond aan elkaar vast zitten, dat kan natuurlijk nooit goed gaan!

CatDog verzameling

Via Marktplaats kwam ik terecht bij de Action Vinyls van The Loyal Subjects, die onder andere een lijn heeft met actiefiguren van jaren 90 Nickelodeon cartoons. Het is begonnen met de aanschaf van een tweedehands set die bestond uit Tommy van Rugrats en Arnold zijn vriend Gerald uit Hey Arnold!. Deze hebben enkele jaren in mijn vitrine gestaan in de hoop dat ik ooit de rest van de serie zou tegenkomen op online marktplaatsen of andere webshops uit Europa. Waarschijnlijk zijn de Action Vinyls van The Loyal Subjects niet zo bekend in Europa, want ik zag al die jaren niets voorbij komen. Uiteindelijk heb ik de resterende figuren, waaronder CatDog en Winslow, via Ebay besteld in Amerika, ondanks de hoge kosten voor verzending, belasting en inklaring. Maar het was het allemaal waard om de verzameling compleet te maken!

CatDog
MerkLijnCategorieJaar
The Loyal SubjectsNickelodeonSerie » Cartoons2018
NaamSub-categorieGrootte
CatDogKat/Hond8 cm
Winslow T. OddfellowMuis3,5 cm