2Pac

2Pac

2Pac, ook bekend als Tupac Shakur, was een invloedrijke Amerikaanse rapper, songwriter en acteur. Hij werd op 16 juni 1971 in New York City geboren uit ouders die politieke activisten waren en banden hadden met de Black Panther Party. De muziek van Tupac Shakur ging vaak over sociaal onrecht, politieke kwesties en de marginalisering van Afro-Amerikanen. Hij verkocht wereldwijd meer dan 75 miljoen platen en wordt beschouwd als een van de best verkopende artiesten in de geschiedenis van hiphop.

MerkLijnCategorieJaar
All EntertainmentSeries OnePopcultuur » Muziek » Hiphop2001
FranchiseNaamSoortTitelGrootte
Death Row Records2Pac (Tupac Shakur)MensRapper20 cm

2Pac speelgoed verzameling

Dit actiefiguur van 2Pac Series One is uitgebracht door het Amerikaanse merk All Entertainment in de Series One van 2001. Mijn 2Pac speelgoed verzameling bestaat uit een actiefiguur en het is 20 centimeter groot. Er zijn maar 2500 exemplaren van geproduceerd en een onbekend aantal is vernietigd in verband met afgekeurde licenties en de expliciete tatoeages. Dit is dan ook het meest realistische actiefiguur dat van Tupac is gemaakt.

Het verhaal van 2Pac

De carrière van 2Pac begon eind jaren tachtig toen hij naar de San Francisco Bay Area verhuisde. Zijn debuutalbum, ‘2Pacalypse Now’, werd uitgebracht in 1991 en markeerde zijn intrede in de hiphopscene van de West Coast. Gedurende zijn carrière bracht hij verschillende succesvolle albums uit, zoals ‘Me Against The World’ en ‘All Eyez on Me’, waarin zijn lyrische bekwaamheid en vertelkunsten werden getoond.

Bekend om zijn rauwe en introspectieve teksten, behandelde Tupac Shakur een breed scala aan onderwerpen in zijn muziek, van persoonlijke worstelingen tot bredere maatschappelijke kwesties. Enkele van zijn bekendste nummers zijn ‘California Love’, ‘Changes’, ‘Dear Mama’, ‘Hail Mary’ en ‘Keep Ya Head Up’.

Naast zijn muziekcarrière waagde Tupac zich ook aan acteren met rollen in films als ‘Juice’, ‘Poetic Justice’ en ‘Above the Rim’. Hij was verwikkeld in een veelbesproken hiphop rivaliteit met The Notorious B.I.G., die escaleerde tot zijn vroegtijdige dood op 13 september 1996, toen hij op 25-jarige leeftijd in Las Vegas werd neergeschoten en een week later in het ziekenhuis overleed aan zijn verwondingen.

Zelfs na zijn overlijden is de nalatenschap van Tupac Shakur blijven bestaan, met releases als ‘Ghetto Gospel’ en voortdurende eerbied voor zijn bijdragen aan de hiphopcultuur. Hij blijft een belangrijk figuur in de rapscene en heeft tot de dag van vandaag veel impact op activisme, poëzie en revolutie in muziek.

Plaats een reactie