Crimson Haybailer Funko Fantastik Plastik Verzamelfiguur

Personage uit Wacky Races

34,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 0830395090214 Categorie: Filters: , , , , , , ,

Funko Fantastik Plastik Verzamelfiguur van Crimson Haybailer uit Wacky Races.

Wacky Races draait om verschillende racers met verschillende thema’s die elk vreemde trucs mogen gebruiken om te strijden tegen andere racers. De cartoon had veel vaste karakters van Hanna-Barbera, waaronder 23 mensen en dieren verspreid over 11 raceauto’s.

 • The Slag Brothers, Rock and Gravel, in een raceauto met holbewonerthema genaamd de Boulder Mobile; hun auto is gemaakt van steen en de broers (die praten in holbewonerachtig gebrabbel maar met af en toe verstaanbare woorden) geven hem kracht door er met hun knuppels aan beide kanten op te slaan en zijn ook in staat om hem altijd opnieuw te bouwen van kale rots, altijd hun clubs gebruiken.
 • The Gruesome Twosome, Tiny “Big Gruesome” en Bela “Little Gruesome”, die monsters zijn, in de Creepy Coupe; hun auto met horrorthema omvat een kleine klokkentoren die wordt bewoond door een vuurspuwende draak, vleermuizen en andere wezens. De speciale booster van de Creepy Coupe is ‘drakenkracht’, waarbij de draak fungeert als een RATO-eenheid.
 • Professor Pat Pending, een uitvinder, in de Convert-a-Car; hij kan zijn auto veranderen in vrijwel alles wat beweegt.
 • De Red Max, een vliegenier in Manfred von Richthofen-stijl die met een Duits accent spreekt, in een hybride auto/vliegtuig genaamd de Crimson Haybailer; zijn voertuig kan vliegen, zij het alleen voor korte afstanden in grondeffect.
 • Penelope Pitstop, de eenzame vrouwelijke coureur, in een racekostuum uit de jaren 30 in de Compact Pussycat; een zuidelijke schoonheid, Penelope lijkt meer bezig met haar uiterlijk dan met racen en komt vaak in de problemen. Desalniettemin is ze een ervaren racer.
 • Sergeant Blast en soldaat Meekly in een gepantserde auto/tank-hybride genaamd de Army Surplus Special; de sergeant gebruikt “vuurkracht” (kanonskogels schieten vanuit zijn torentje) om tijdelijk het vermogen in de auto te vergroten.
 • The Ant Hill Mob, een groep dwergachtige gangsters onder leiding van Clyde en bestaat uit hem, Ring-A-Ding, Rug Bug Benny, Mac, Danny, Kirby en Willy, in de Bulletproof Bomb; ze zijn soms bezig met gepakt te worden door de politie en kunnen “vluchtkracht” gebruiken, waarbij alle gangsters (behalve Clyde) hun benen door de bodem van de auto steken en rennen.
 • Lazy Luke, een hillbilly, en Blubber Bear, een verlegen, huilende babybeer, in de Arkansas Chuggabug; Luke manoeuvreert het stuur met zijn blote voeten en zijn auto wordt aangedreven door een oude gammele ketel. Van Luke is bekend dat hij een ballon opblaast en deze als luchtstraal gebruikt voor korte tijd hogere snelheid.
 • Peter Perfect, een beschaafde racer, in de Turbo Terrific; Peter is extreem sterk, maar ook erg ijdel, en hij schept vaak op over de deugden van zijn hightech raceauto – die regelmatig in stukken valt, seconden nadat hij hem heeft geprezen. Hij is dol op Penelope en helpt haar vaak.
 • Rufus Ruffcut, een houthakker, en zijn metgezel Sawtooth, een bever, in de Buzz Wagon; hun auto, volledig gemaakt van hout, heeft vier cirkelzaagbladen als wielen en Sawtooth kan met superhoge snelheid door obstakels (zoals bomen en andere objecten) snijden.
 • Dick Dastardly, een archetypische schurk met snorren en zijn piepende gniffelende hond, Muttley, in de Mean Machine; hun sinistere voertuig is een paarse, raketaangedreven auto met een overvloed aan verborgen wapens en het vermogen om te vliegen. De gebruikelijke racestrategie van Dastardly draait om het gebruik van de grote snelheid van de Mean Machine om de andere racers voor te zijn en vervolgens een val te zetten om ze te stoppen en de leiding te behouden, maar de meeste van zijn plannen werken averechts, waardoor hij terugvalt naar de laatste plaats. Als gevolg hiervan is Dastardly de enige racer die niet alleen nooit wint, maar zelfs in geen enkele race in de top drie eindigt. In de openingstitelreeks probeert Dastardly de racers te laten stoppen door hun auto’s aan een paal te ketenen, maar dan schakelt hij per ongeluk zijn auto in zijn achteruit, botst tegen de paal en breekt deze en bevrijdt de anderen als de race begint.

Dit figuur wordt geleverd in de originele verpakking die meer dan 15 jaar geleden is uitgebracht. Hierdoor kan er beschadiging zijn ontstaan aan de verpakking.

Grootte

16 cm

Verpakking

Plastic

Inhoud

1 figuur

Uitgave

2005

Merk