Zero Skateboard Jamie Thomas Flamethrower

Tech Deck Skateboard

9,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 0648465033234 Categorie: Tag:

Zero Skateboard Jamie Thomas Flamethrower van Tech Deck Tum Yeto Series 3320.

Tech Deck

Een fingerboard is een miniatuur replica van een skateboard dat een persoon berijdt met zijn vingers in plaats van met zijn voeten. Een fingerboard is typisch tussen de 9 en 10 centimeter lang met een breedte van 26 tot 55 mm, met afbeeldingen, trucks en kunststof of kogellager wieltjes, net als een echte skateboard. Een fingerboard kan worden gebruikt om traditionele skateboard tricks te doen, zoals een ollie, kickflip en andere trucs. Fingerboards werden eind jaren zestig voor het eerst zelfgemaakt als speelgoed en werden later gebruikt als sleutelhangers. Professioneel skateboarder Lance Mountain wordt gezien als de persoon die het fingerboard populair maakte in 1985, door middel van een skateboard video. Rond dezelfde tijd schreef Mountain een artikel over het maken van fingerboards in het tijdschrift TransWorld SKATEboarding.

Het eerste bedrijf dat de fingerboards in massaproductie bracht was het fingerboard merk van Somerville International, opgericht in 1987. Ze waren ook de eersten die gelicentieerde afbeeldingen gebruikten. Sinds hun introductie heeft het merk talloze veranderingen ondergaan op het gebied van namen, productontwerp en samenwerkingen. Ze gingen meer vingersport speelgoed produceren en creëerden ook de skateboard actiefiguren Finger Boy en Finger Girl.

Toen skateboarden eind jaren negentig wijdverbreid populair werd, kwam X-Concepts met eigen fingerboards met logo’s en branding van echte skateboard merken, en introduceerde het merk Tech Deck. Fingerboards sloegen aan in deze periode en het merk is sindsdien uitgegroeid tot een algemeen erkend icoon in de speelgoedindustrie. Fingerboards zijn nog steeds verkrijgbaar als speelgoed en als high-end verzamelobjecten, compleet met accessoires die je zou vinden bij skateboards van standaardformaat. Fingerboards worden ook door skateboarders gebruikt als hulpmiddel om mogelijke trucs en manoeuvres te visualiseren.

Zero Skateboards

Zero Skateboards is een skateboard bedrijf gevestigd in Californië, Verenigde Staten. Het merk is opgericht door professionele skateboarder en ondernemer Jamie Thomas en gedistribueerd door zijn bedrijf Black Box Distribution. Eind juni 2014 kondigde Thomas aan dat het merk zou worden gedistribueerd door het bedrijf Dwindle Distribution. Vervolgens, in 2016, kondigden Thomas en Dwindle aan dat Zero Skateboards onafhankelijk zou worden geëxploiteerd door Thomas. Het merk Zero was oorspronkelijk een kledingbedrijf, opgericht in 1996, en evolueerde vervolgens naar een skateboard bedrijf, waarbij Thomas Toy Machine verliet om Zero’s eerste professionele skateboarder te worden.

Dit skateboard wordt geleverd in de originele verpakking die meer dan 10 jaar geleden is uitgebracht. Hierdoor kan er beschadiging zijn ontstaan aan de verpakking.

Grootte

9 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 skateboard met accessoires

Merk