New Deal Skateboard Armorlite

Tech Deck Skateboard

9,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 0648465031964 Categorie: Tag:

New Deal Skateboard Armorlite van Tech Deck New Deal Skateboards Series 3190.

Tech Deck

Een fingerboard is een miniatuur replica van een skateboard dat een persoon berijdt met zijn vingers in plaats van met zijn voeten. Een fingerboard is typisch tussen de 9 en 10 centimeter lang met een breedte van 26 tot 55 mm, met afbeeldingen, trucks en kunststof of kogellager wieltjes, net als een echte skateboard. Een fingerboard kan worden gebruikt om traditionele skateboard tricks te doen, zoals een ollie, kickflip en andere trucs. Fingerboards werden eind jaren zestig voor het eerst zelfgemaakt als speelgoed en werden later gebruikt als sleutelhangers. Professioneel skateboarder Lance Mountain wordt gezien als de persoon die het fingerboard populair maakte in 1985, door middel van een skateboard video. Rond dezelfde tijd schreef Mountain een artikel over het maken van fingerboards in het tijdschrift TransWorld SKATEboarding.

Het eerste bedrijf dat de fingerboards in massaproductie bracht was het fingerboard merk van Somerville International, opgericht in 1987. Ze waren ook de eersten die gelicentieerde afbeeldingen gebruikten. Sinds hun introductie heeft het merk talloze veranderingen ondergaan op het gebied van namen, productontwerp en samenwerkingen. Ze gingen meer vingersport speelgoed produceren en creëerden ook de skateboard actiefiguren Finger Boy en Finger Girl.

Toen skateboarden eind jaren negentig wijdverbreid populair werd, kwam X-Concepts met eigen fingerboards met logo’s en branding van echte skateboard merken, en introduceerde het merk Tech Deck. Fingerboards sloegen aan in deze periode en het merk is sindsdien uitgegroeid tot een algemeen erkend icoon in de speelgoedindustrie. Fingerboards zijn nog steeds verkrijgbaar als speelgoed en als high-end verzamelobjecten, compleet met accessoires die je zou vinden bij skateboards van standaardformaat. Fingerboards worden ook door skateboarders gebruikt als hulpmiddel om mogelijke trucs en manoeuvres te visualiseren.

New Deal

Steve Douglas is een gepensioneerde professionele skateboarder en een oude werknemer van de skateboardindustrie uit Londen, Verenigd Koninkrijk. Sinds april 2014 is hij Vice President van Dwindle Distribution. Douglas kreeg in 1987 een professionele status toegewezen door zijn skateboarddeck sponsor, Schmitt Stix. Het bedrijf bracht in 1988 een Douglas signature model deck uit, met een afbeelding van een bieretiket met het opschrift: Imported from Crystal Palace, London, England. Na het vrijgeven van een definitief kenmerkend model, besloot Paul Schmitt om Schmitt Stix te ontbinden, in opdracht van Douglas. Schmitt startte vervolgens opnieuw onder een nieuwe naam, New Deal Skateboards, met een nieuw team, een nieuwe productlijn en een hernieuwde focus. Schmitt, destijds een opmerkelijke internationale skateboard fabrikant, creëerde het nieuwe merk met Douglas en Andy Howell. Douglas gebruikte de naam New Deal om samen een skatewinkel op te richten in Londen. Samen met Tony Magnusson’s H-Street en Steve Rocco’s World Industries, ontwikkelde New Deal zich in het begin van de jaren negentig tot een succesvol skateboardmerk door de opkomende street-based skateboardrevolutie te omarmen.

Dit skateboard wordt geleverd in de originele verpakking die meer dan 10 jaar geleden is uitgebracht. Hierdoor kan er beschadiging zijn ontstaan aan de verpakking.

Grootte

9 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 skateboard met accessoires

Merk