Blind Skateboard

Tech Deck Skateboard

9,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 0648465030554 Categorie: Tag:

Blind Skateboard van Tech Deck World Industries Series 3050.

Tech Deck

Een fingerboard is een miniatuur replica van een skateboard dat een persoon berijdt met zijn vingers in plaats van met zijn voeten. Een fingerboard is typisch tussen de 9 en 10 centimeter lang met een breedte van 26 tot 55 mm, met afbeeldingen, trucks en kunststof of kogellager wieltjes, net als een echte skateboard. Een fingerboard kan worden gebruikt om traditionele skateboard tricks te doen, zoals een ollie, kickflip en andere trucs. Fingerboards werden eind jaren zestig voor het eerst zelfgemaakt als speelgoed en werden later gebruikt als sleutelhangers. Professioneel skateboarder Lance Mountain wordt gezien als de persoon die het fingerboard populair maakte in 1985, door middel van een skateboard video. Rond dezelfde tijd schreef Mountain een artikel over het maken van fingerboards in het tijdschrift TransWorld SKATEboarding.

Het eerste bedrijf dat de fingerboards in massaproductie bracht was het fingerboard merk van Somerville International, opgericht in 1987. Ze waren ook de eersten die gelicentieerde afbeeldingen gebruikten. Sinds hun introductie heeft het merk talloze veranderingen ondergaan op het gebied van namen, productontwerp en samenwerkingen. Ze gingen meer vingersport speelgoed produceren en creëerden ook de skateboard actiefiguren Finger Boy en Finger Girl.

Toen skateboarden eind jaren negentig wijdverbreid populair werd, kwam X-Concepts met eigen fingerboards met logo’s en branding van echte skateboard merken, en introduceerde het merk Tech Deck. Fingerboards sloegen aan in deze periode en het merk is sindsdien uitgegroeid tot een algemeen erkend icoon in de speelgoedindustrie. Fingerboards zijn nog steeds verkrijgbaar als speelgoed en als high-end verzamelobjecten, compleet met accessoires die je zou vinden bij skateboards van standaardformaat. Fingerboards worden ook door skateboarders gebruikt als hulpmiddel om mogelijke trucs en manoeuvres te visualiseren.

Blind Skateboards

Blind Skateboards is een skateboard bedrijf opgericht door Mark Gonzales in 1988 onder Steve Rocco’s World Industries distributiebedrijf. Gonzales heeft sindsdien het bedrijf verlaten en vandaag de dag gaat het bedrijf verder onder de eigendom van Dwindle Distribution. Het bedrijf produceert decks, wielen, soft goods en accessoires. De naam Blind is bedacht als een opzettelijke steek naar de voormalige sponsor van Gonzales, Vision Skateboards. Bij de lancering van het merk in 1989 verhuisde Jason Lee van World Industries naar Blind als tweede professionele skateboarders. In het begin van de jaren negentig was Blind een van de grootste skateboard merken ter wereld, dankzij de verkoop van boards en de verkoop van Blind’s jeansproducten. Het herkenbare logo van het bedrijf was jarenlang een Magere Hein.

Dit skateboard wordt geleverd in de originele verpakking die meer dan 10 jaar geleden is uitgebracht. Hierdoor kan er beschadiging zijn ontstaan aan de verpakking.

Grootte

9 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 skateboard met accessoires

Merk