Alien Workshop Skateboard Soldier

Tech Deck Skateboard

9,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 0648465032350 Categorie: Tag:

Alien Workshop Skateboard Soldier van Tech Deck Worm Trap Series 3220.

Tech Deck

Een fingerboard is een miniatuur replica van een skateboard dat een persoon berijdt met zijn vingers in plaats van met zijn voeten. Een fingerboard is typisch tussen de 9 en 10 centimeter lang met een breedte van 26 tot 55 mm, met afbeeldingen, trucks en kunststof of kogellager wieltjes, net als een echte skateboard. Een fingerboard kan worden gebruikt om traditionele skateboard tricks te doen, zoals een ollie, kickflip en andere trucs. Fingerboards werden eind jaren zestig voor het eerst zelfgemaakt als speelgoed en werden later gebruikt als sleutelhangers. Professioneel skateboarder Lance Mountain wordt gezien als de persoon die het fingerboard populair maakte in 1985, door middel van een skateboard video. Rond dezelfde tijd schreef Mountain een artikel over het maken van fingerboards in het tijdschrift TransWorld SKATEboarding.

Het eerste bedrijf dat de fingerboards in massaproductie bracht was het fingerboard merk van Somerville International, opgericht in 1987. Ze waren ook de eersten die gelicentieerde afbeeldingen gebruikten. Sinds hun introductie heeft het merk talloze veranderingen ondergaan op het gebied van namen, productontwerp en samenwerkingen. Ze gingen meer vingersport speelgoed produceren en creëerden ook de skateboard actiefiguren Finger Boy en Finger Girl.

Toen skateboarden eind jaren negentig wijdverbreid populair werd, kwam X-Concepts met eigen fingerboards met logo’s en branding van echte skateboard merken, en introduceerde het merk Tech Deck. Fingerboards sloegen aan in deze periode en het merk is sindsdien uitgegroeid tot een algemeen erkend icoon in de speelgoedindustrie. Fingerboards zijn nog steeds verkrijgbaar als speelgoed en als high-end verzamelobjecten, compleet met accessoires die je zou vinden bij skateboards van standaardformaat. Fingerboards worden ook door skateboarders gebruikt als hulpmiddel om mogelijke trucs en manoeuvres te visualiseren.

Alien Workshop

Alien Workshop (AWS) is een onafhankelijk skateboard bedrijf dat in 1990 werd opgericht door Chris Carter, Mike Hill en Neil Blender. Na perioden onder de eigendom van de Burton Snowboard Company en originele team skateboarder Rob Dyrdek in 2012, werd het bedrijf in oktober 2013 overgenomen door Pacific Vector Holdings. Alien Workshop produceerde skateboard decks, wielen, kleding en andere skateboard accessoires voordat het in 2014 werd gesloten. In 2015 werd Alien Workshop nieuw leven ingeblazen met een volledig amateurteam en gedistribueerd via Tum Yeto. Ze brachten een reeks nieuwe skatedecks uit en Bunker Down, de zesde video van het merk. Vanaf 2016 stopte Alien Workshop, onder leiding van Mike Hill, met werken met Tum Yeto en verplaatste alle werkzaamheden terug naar de Mound Laboratories in Ohio. Na een warrige eigendomsgeschiedenis zijn ze teruggekeerd naar de activiteiten als een onafhankelijk bedrijf.

Dit skateboard wordt geleverd in de originele verpakking die meer dan 10 jaar geleden is uitgebracht. Hierdoor kan er beschadiging zijn ontstaan aan de verpakking.

Grootte

9 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 skateboard met accessoires

Merk