Darth Maul Hasbro Actiefiguur

Personage uit Star Wars

19,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 0630509938780 Categorie: Filters: , , ,

Hasbro Actiefiguur van Darth Maul uit Star Wars.

Star Wars

De avonturen van Star Wars spelen zich een lange tijd geleden af in een melkwegstelsel ver, ver weg, waarin mensen, buitenaardse wezens, en robots samen leven. Ruimtereizen tussen planeten is gebruikelijk met lichtsnelheid vanwege de hyperspace technologie. De planeten variëren van welvarende, planeetbrede steden tot woestijnen die nauwelijks bevolkt zijn door primitieve stammen. Vrijwel elke Star Wars planeet wemelt van bewust en onbewust buitenaards leven dat gebruikt maakt van astronomische objecten als asteroïde velden en nevels. Ruimtevaartuigen variëren van kleine starfighters tot enorme kapitaalschepen zoals de Star Destroyers, ruimtestations en Death Stars ter grootte van de maan. Telecommunicatie omvat tweerichtingsaudio, audiovisuele schermen, holografische projecties en HoloNet.

Een mystieke kracht die bekend staat als de Force is een energieveld gecreëerd door alle levende wezens en dat de Melkweg verbind. Door middel van training en meditatie vertonen degenen verschillende superkrachten als telekinese, voorkennis, telepathie en manipulatie van fysieke energie. Er wordt aangenomen dat niets onmogelijk is voor de Force. De genoemde bevoegdheden worden uitgeoefend door twee grote ridderorden die met elkaar in conflict zijn. De Jedi, vredeshandhavers van de Galactic Republic die optreden aan de lichte kant van de Force, en de Sith, die de donkere kant gebruiken door angst en agressie te manipuleren.

Darth Maul

Darth Maul is een Zabrak uit Dathomir die als kind door Sidious wordt ontvoerd en getraind in de duistere kant van de Force. Hij doodt Jedi Master Qui-Gon Jinn tijdens de Battle of Naboo voordat hij wordt doorgesneden door Jinn’s leerling, Obi-Wan Kenobi. Maul overleeft en wordt gek van een decennium in isolement, totdat zijn broer Savage Opress hem vindt tijdens de Clone Wars. Zodra zijn lichaam en geest zijn hersteld door de Nightsister Mother Talzin, wil Maul obsessief wraak nemen op Obi-Wan.

Grootte

12 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur met accessoires

Merk