Werewolf McFarlane Toys Actiefiguur

Monster uit McFarlane’s Monsters

29,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 0787926401257 Categorie: Filters: , ,

McFarlane Toys Actiefiguur van Werewolf uit McFarlane’s Monsters.

Werewolf

In de folklore is een weerwolf, of soms wolf-mens genoemd, een mens met het vermogen om te veranderen in een wolf of een wolfachtig wezen. Deze verandering kan met opzet zijn of nadat hij is vervloekt door een beet of krab van een andere weerwolf. Deze transformatie zou plaatsvinden in de nacht van een volle maan. De weerwolf is een wijdverbreid concept in de Europese folklore, bestaande in vele varianten, die gerelateerd zijn aan een gemeenschappelijke ontwikkeling van een christelijke interpretatie van de onderliggende Europese folklore, ontwikkeld tijdens de middeleeuwse periode.

Vanaf de vroegmoderne tijd verspreidden weerwolfovertuigingen zich met het kolonialisme ook naar de Nieuwe Wereld. Het geloof in weerwolven ontwikkelde zich parallel met het geloof in heksen, in de loop van de late middeleeuwen en de vroegmoderne tijd. Net als de hekserijprocessen als geheel, ontstond het proces tegen vermeende weerwolven in het begin van de 15e eeuw in wat nu Zwitserland is en verspreidde zich in de 16e door heel Europa, met een piek in de 17e en afnemend in de 18e eeuw.

Na het einde van de heksenprocessen werd de weerwolf interessant voor folklorestudies en voor het opkomende gotische horrorgenre; weerwolffictie als genre heeft pre-moderne precedenten in middeleeuwse romances en ontwikkelde zich in de 18e eeuw uit de “semi-fictieve” traditie van boeken. De attributen van horrorliteratuur in de 20e eeuw werden onderdeel van het horror- en fantasiegenre van de moderne populaire cultuur.

Dit figuur wordt geleverd in de originele verpakking die meer dan 20 jaar geleden is uitgebracht. Hierdoor kan er beschadiging zijn ontstaan aan de verpakking.

Grootte

19,5 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur met accessoires

Uitgave

2002

Merk

Nummer