Alfred E. Neuman NECA Head Knockers Verzamelfiguur

Mascotte van MAD Magazine

19,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 0634482046302 Categorie: Filters: , , , , , ,

NECA Head Knockers Verzamelfiguur van Alfred E Neuman uit MAD Magazine.

Alfred E Neuman

Alfred E Neuman is de fictieve mascotte en het gezicht van het Amerikaanse satirische tijdschrift MAD. Met zijn flaporen, kenmerkende, zorgeloze glimlach met ontbrekende voortand en zijn rode haar zwerft hij al minstens sinds de jaren 20 door de Amerikaanse iconografie. Zo verscheen hij in advertenties voor pijnloze tandheelkunde (Me Worry?) en in de vroege jaren dertig op een postkaart voor de verkiezingscampagne van Roosevelt.

In de jaren vijftig werd de personage geclaimd door Harvey Kurtzman, redacteur van MAD. Het personage maakte zijn debuut in MAD in 1955, na in 1954 al verschenen te zijn in The MAD Reader, een heruitgave de hoogtepunten van de eerste twee jaar van het tijdschrift als miniem bijfiguur in een nep-advertentie. Zijn wapenspreuk, “What, me worry?” verscheen voor het eerst in juli van hetzelfde jaar. Sinds 1956 wordt het personage Alfred E. Neuman genoemd, door toedoen van Al Feldstein, de tweede redacteur van MAD.

Sinds zijn debuut in MAD, verscheen de gelijkenis van Neuman bijna alle covers van het tijdschrift. Neuman wordt zelden in profiel gezien en is bijna altijd afgebeeld in vooraanzicht, silhouet of direct van achteren.

Sinds de aanloop naar de presidentsverkiezingen in 1956 heeft hij zich meermaals kandidaat gesteld met de leus “You could do worse…”. Ook treedt hij veel op in de rol van beroemdheid (van George Washington tot Barbra Streisand) of filmpersonage (van Darth Vader tot SpongeBob SquarePants). Zijn vaste motto werd alleen na het incident met Three Mile Island vervangen door de woorden “Yes, me worry.”

Dit figuur wordt geleverd in de originele verpakking die meer dan 20 jaar geleden is uitgebracht. Hierdoor kan er beschadiging zijn ontstaan aan de verpakking.

Grootte

20 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Uitgave

1998

Merk

Nummer