Aanbieding!

Quentin Turnbull NECA Actiefiguur

Personage uit Jonah Hex

7,50

Uitverkocht

Artikelnummer: 0634482526026 Categorie: Filters: , , ,

NECA Actiefiguur van Quentin Turnbull uit Jonah Hex.

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog dient Jonah Hex als Zuidelijke cavalerist totdat zijn commandant Quentin Turnbull hem opdraagt een ziekenhuis in brand te steken. Hex weigert en wordt gedwongen zijn beste vriend en tevens Turnbull’s zoon Jeb, te vermoorden. Na de oorlog dwingen Turnbull en zijn handhaver Burke Hex om zijn huis te zien afbranden met zijn vrouw en zoon erin. Turnbull brandmerkt Hex’s gezicht met zijn initialen en laat hem voor dood achter maar inheemse Amerikanen brengen Jonah weer tot leven met mystieke krachten waardoor hij zelf ook doden weer tot leven kan brengen. Wanneer Hex denkt dat Turnbull is gestorven in een hotelbrand, bevredigt Hex zijn honger naar wraak als premiejager en schroeit de helft van zijn gezicht weg om het brandmerk van Turnbull te verwijderen.

In 1876 kaapt Turnbull een trein met onderdelen van een experimenteel ‘superwapen’, waarbij bewakers en passagiers worden afgeslacht. President Grant vermoedt dat Turnbull op 4 juli een terroristische aanslag plant voor de American Centennial, en geeft luitenant Grass opdracht Hex in te huren om Turnbull te stoppen.

Hex brengt een nacht door met Lilah, een prostituee met bijbedoelingen. De mannen van Grass komen hem tegen en onthullen dat Turnbull nog leeft. Hex wordt naar een van de gevangengenomen misdadigers van Turnbull gebracht, die sterft tijdens het verhoor. Hex wekt de man kort weer op, die alleen weet dat hij is gerekruteerd door de voormalige Zuidelijke kolonel Slocum, de eigenaar van een illegaal deathmatch-paviljoen in South Carolina. Met de hulp van de corrupte Washington-aristocraat Adleman Lusk steelt Turnbull de resterende onderdelen van het wapen dat is uitgevonden door Eli Whitney.

Wanneer Hex Slocum in South Carolina confronteert, weigert Slocum te praten, en vertelt Hex sarcastisch dat hij Jeb moet vragen waar zijn vader is. Hex overmeestert Slocum’s mannen en gooit hem in de ring om te worden gedood door zijn eigen jagers. Hex zet het paviljoen in brand en bevrijdt een hond die wordt mishandeld door de handlangers van Slocum en achtervolgt hem. Op een begraafplaats in Gettysburg graaft Hex zijn vriend Jeb op en brengt hem tot leven. Hij verontschuldigt zich voor het doden van Jeb en vertelt hem dat zijn vader moet worden tegengehouden voordat hij meer mensen afslacht. Voordat hij terugkeert naar het hiernamaals, onthult Jeb dat zijn vader in Fort Resurrection is.

In het fort confronteert Hex Turnbull en doodt een aantal van zijn mannen, maar Turnbull ontsnapt en Hex raakt ernstig gewond door Burke. Hij stort in en zwerft enkele dagen half dood door een veld. Turnbull is in afwachting van Hex’s terugkeer en ontvoert Lilah om hem te lokken. Turnbull test het “superwapen” in een klein stadje in Georgië waardoor hij honderden slachtoffers maakt. Grant realiseert zich dat de autoriteiten geen idee hebben waar Turnbull zal toeslaan en dat hij niet de militaire mankracht heeft om de viering te bewaken.

De Indiaanse bondgenoten van Hex vinden hem en voeren een ceremonie uit die hem geneest. Hij geeft door aan Luitenant Grass dat Turnbull van plan is Washington D.C. aan te vallen, en rijdt dan alleen naar Independence Harbor om hem te stoppen. Hex infiltreert de haven waar het ijzeren oorlogsschip van Turnbull voor anker ligt. Turnbull houdt Lilah onder schot en dwingt Hex zich over te geven. Met Hex en Lilah gevangen in het ruim van zijn schip, stoomt Turnbull richting Washington. Een monitor onder bevel van luitenant Grass onderschept Turnbull, maar wordt snel vernietigd door het superwapen.

Lilah bevrijdt zichzelf en Hex en houdt de bewakers tegen terwijl hij zich haast om Turnbull te stoppen. Turnbull krijgt de overhand en beveelt dat het wapen wordt afgevuurd, maar Hex blokkeert de riemaanvoer en houdt de trekkerhuls vast. Hij verslaat Turnbull, ketent hem vast en redt dan Lilah. Ze springen in het water op het moment van de explosie, waarbij Turnbull en zijn mannen worden gedood. De volgende dag geeft president Grant Hex een grote beloning en gratie, en biedt hem een baan aan als sheriff van de Verenigde Staten. Hex weigert, maar verzekert de president dat ze hem kunnen vinden als ze hem nodig hebben; hij verlaat de stad met Lilah.

Grootte

17 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur met accessoires

Uitgave

2010

Merk