Cosmo Palisades Toys Speelfiguur

Personage uit Fairly Odd Parents

19,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 0666620122821 Categorie: Tags: , , , ,

Palisades Toys Speelfiguur van Cosmo uit Fairly Odd Parents.

Fairly Odd Parents

De hoofdpersoon van Fairly Odd Parents is het tienjarig jongetje Timmy Turner dat in de fictieve stad Dimmsdale woont. Hij heeft het zwaar te verduren: ouders die nooit naar hem luisteren, een gemene oppas genaamd Vicky, die hem onderdrukt als een slaaf, en een leraar (Crocker) die hem constant een onvoldoende geeft voor de toetsen die Timmy op school maakt.

Doordat men in de feeënwereld merkt dat hij ongelukkig is, krijgt hij op een dag twee feeënpeetouders toegewezen; de slimme fee Wanda en haar onnozele man Cosmo. Zij vervullen elke wens van Timmy die uitvoerbaar is (wat niet voor elke wens blijkt te gelden). Steeds blijkt dat die vervulling van de wens toch niet het gewenste resultaat oplevert, maar integendeel allerlei ongedachte moeilijkheden oplevert, waarna Timmy de wens weer ongedaan gemaakt wenst. De serie wordt daarnaast opgekleurd door onafzienbare moeilijkheden in de persoonlijke sfeer, bijvoorbeeld jaloezie, de baas spelen, verliefdheid, verongelijktheid, en de domheid van alle volwassenen in de serie.

Timmy moet het feit dat hij feeënpeetouders heeft goed verborgen houden, want als iemand erachter komt zullen ze bij hem worden weggehaald. Cosmo en Wanda vermommen zich altijd als goudvissen of voorwerpen als er iemand in Timmy’s buurt komt. Timmy krijgt het vooral aan de stok met zijn leraar, meneer Crocker, die koste wat het kost een fee wil vangen voor zijn eigen doeleinden.

In het zesde seizoen krijgt Cosmo een baby (bij feeën worden de mannen zwanger), die Poof wordt genoemd. Ook deze baby-fee zorgt voor veel opschudding. In tegenstelling tot die van andere feeën is zijn toverstok een rammelaar.

Cosmo en Wanda

De feeën Cosmo en Wanda zijn afkomstig uit de feeënwereld. Hun lotsbestemming is het helpen van kinderen die om wat voor reden dan ook ongelukkig zijn, en zij zijn dan ook toegewezen aan Timmy zelf. Cosmo scoort op de schaal van hersens niet hoog. Eigenlijk is ‘hersens’ wel het laatste woord dat je zou gebruiken om Cosmo te beschrijven. Desondanks bedoelt hij alles goed en houdt hij zielsveel van Timmy en Wanda. Hij en Wanda zijn al zo’n 10.000 jaar getrouwd. Wanda is geen genie, maar toch vele malen slimmer dan haar man. Ze kan goed met haar toverstaf overweg en zeurt heel veel over het onverantwoordelijke gedrag van haar man en petekind. Cosmo’s moeder heeft een hekel aan Wanda en probeert van haar af te komen omdat ze wil dat Cosmo voor altijd haar baby blijft. Samen heeft het stel door de jaren heen vele, vele kinderen gelukkig proberen te maken. Zo waren ze in de jaren 70 onder meer de feeënpeetouders van Bill Gates, maar ook van Denzel Crocker, de gevreesde leraar van Timmy. Verder ook van o.a. Walt Disney, Tina Turner en Vanilla Ice. Cosmo en Wanda kunnen vrijwel alle wensen vervullen, behalve wanneer deze ingaan tegen “De Regels”. Deze staan opgetekend in een wetboek waar iedere fee zich aan moet houden. Vaak worden de wensen van Timmy een puinhoop en in een poging de puinhoop te verhelpen wordt het een nog grotere puinhoop. Ook wordt hun de toverkracht tijdelijk ontnomen als ze opgesloten raken onder een vlindernetje. In het vervolg van de serie krijgen Cosmo en Wanda een feeënbaby genaamd Poof en later ook nog een feeënhond genaamd Sparky.

Dit figuur wordt geleverd in originele geopende verpakking die meer dan 15 jaar geleden is uitgebracht. Hierdoor kan er beschadiging zijn ontstaan aan de verpakking.

Grootte

12 cm

Verpakking

Blister (geopend)

Inhoud

1 figuur met accessoires

Uitgave

2005

Merk