Commissioner Gordon DC Collectibles Actiefiguur

Personage uit Batman: Arkham Knight

14,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 0761941328010 Categorie: Filters: , , , ,

DC Collectibles Actiefiguur van Commissioner Gordon uit Batman: Arkham Knight.

DC Universe

Het DC Universe (DCU) is een universum waar de meeste verhalen van DC Comics plaatsvinden. Superteams als de Justice League, Teen Titans en vele DC superhelden leven in dit universum, inclusief personages als Superman, Batman, Wonder Woman, The Flash, Green Lantern, Aquaman, Green Arrow en vele anderen. Het universum bevat ook de bekende superschurken als de Joker, Lex Luthor, Catwoman, Deathstroke, de Penguin en Darkseid.

Het DC Universe is net als de echte wereld, maar dan met superhelden en superschurken erin. Daarnaast bestaan er ook veel fictieve landen als de Qurac, Vlatava en Zandia. Hoewel verhalen zich vaak afspelen in de Verenigde Staten, spelen ze zich ook vaak af in fictieve steden als Gotham City en Metropolis. Buitenaardse soorten als Kryptonians, Thanagarians en interstellaire samenlevingen zijn niet ongewoon.

Commissioner Gordon

Als commissaris van politie van Gotham City deelt James W. “Jim” Gordon de diepe toewijding van Batman om de stad van de misdaad te bevrijden. Commissioner Gordon wordt meestal afgeschilderd als iemand met volledig vertrouwen in Batman en is zelfs enigszins afhankelijk van hem. Hij twijfelt enigszins over de burgerwachtmethoden van Batman, maar gelooft niettemin dat Gotham hem nodig heeft. De twee hebben een wederzijds respect en stilzwijgende vriendschap. Gordon is de vader van Barbara Gordon, de tweede Batgirl en tussenpersoon Oracle. Jim Gordon heeft ook een biologische zoon, James Gordon Jr., een psychopathische seriemoordenaar.

Grootte

17 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur met accessoires

Uitgave

2015

Merk