Snoop Dogg Funko Pop Verzamelfiguur

Rapper, zanger en acteur

12,50

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698693592 Categorie: Filters: , , ,

Funko Pop Verzamelfiguur van Snoop Dogg.

Snoop Dogg

Calvin Cordozar Broadus, Jr., beter bekend als Snoop Dogg, werd geboren in Long Beach, Californië. Als kind gaven zijn ouders hem vanwege zijn uiterlijk de bijnaam “Snoopy”, maar thuis werd hij doorgaans als “Calvin” aangesproken. Snoop Dogg kwam regelmatig in aanraking met de politie vanwege het gebruik van drugs en hij was lid van de Rollin’ 20 Crips gang. Nadat hij van de middelbare school afkwam, zat hij gedurende drie jaar regelmatig in de gevangenis. Via zijn vriend Warren G kwam hij in contact met Dr. Dre, de stiefbroer van Warren G. Dr. Dre begon te werken met Snoop Dogg voor de soundtrack van de film “Deep Cover” en daarna op het album “The Chronic” van Dr. Dre.

Tijdens de opnames van zijn debuutalbum “Doggystyle” samen met Dr. Dre werd Snoop Dogg in augustus 1993 gearresteerd op verdenking van moord. Later werd bekend dat deze persoon de rapper had gestalkt. Snoop Dogg werd uiteindelijk vrijgesproken van moord op grond van zelfverdediging en omdat werd aangetoond dat hij alleen de auto had bestuurd waaruit zijn bodyguard McKinley Lee de dodelijke schoten had afgevuurd. Later zou ook McKinley Lee worden vrijgesproken van moord op grond van zelfverdediging. Ondanks de vrijspraak bleef de zaak Snoop Dogg nog drie jaar achtervolgen.

In november 1993 kwam het album “Doggystyle” uit via het label Death Row Records. Het album kwam in de Verenigde Staten binnen op de eerste plaats, wat nog nooit eerder was gelukt voor een debuutalbum. Van het album waren enkele succesvolle singles afkomstig, waaronder “What’s My Name” en “Gin and Juice” met Dr. Dre. Ondanks de ophef over het moordproces en de gewelddadige en vrouwonvriendelijke teksten, verkocht het album overal ter wereld goed. Snoop Doggs album werd door tegenstanders van gangstarap vaak aangevoerd ter ondersteuning van hun pleidooi voor censuur op de teksten en het labelen van de albums. In 1994 kwam een korte film over het moordproces uit, alsmede de bijbehorende soundtrack “Murder Was the Case”.

Snoop Dogg kwam in november 1996 met zijn tweede album “Tha Doggfather”. In deze periode nam de populariteit van gangstarap af door de moord op Tupac Shakur en door de controversie rondom Suge Knight, medeoprichter en eigenaar van Death Row Records. Door de dalende populariteit van gangstarap verschoof Snoop Dogg zijn accenten enigszins. Hij was bang na Tupac Shakur en The Notorious B.I.G. het volgende slachtoffer te worden in de strijd tussen de West Coast en de East Coast rappers. Vanaf 1997 verscheen Snoop Dogg in verschillende films. Daarnaast hield hij zich bezig met de regie en productie van videoclips voor hemzelf en andere artiesten.

Op 11 april 2003 ontsnapte Snoop Dogg aan de dood toen hij betrokken raakte bij een schietpartij in Los Angeles. Hij reed in een stoet van vijf auto’s toen drie mannen uit een andere auto het vuur op de stoet openden. Een lijfwacht raakte bij de aanslag gewond. Begin 2008 maakte Snoop Dogg bekend te willen stoppen met het maken van rapmuziek en in plaats daarvan zich met rockmuziek te willen bezighouden. Samen met Everlast schreef hij in 2008 een countrynummer ter ere van Johnny Cash, getiteld “My Medicine”. Hij voerde dit uit met countrylegende Willie Nelson. In 2012 veranderde Snoop Dogg, volgens eigen zeggen na herdoopt te zijn door een rastafaripriester op Jamaica, zijn artiestennaam in Snoop Lion. Onder deze naam bracht hij ook singles uit, maar sinds 2014 brengt de rapper weer muziek uit onder de naam Snoop Dogg.

Grootte

10 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Uitgave

Merk

Nummer

301