Justin Timberlake Funko Pop Verzamelfiguur

Zanger, songwriter, producer en acteur

12,50

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698345385 Categorie: Filters: , , ,

Funko Pop Verzamelfiguur van Justin Timberlake.

Justin Timberlake

Justin Randall Timberlake is een Amerikaanse zanger, songwriter, producer en acteur. Hij is een van ‘s werelds best verkopende muziekartiesten, met een verkoop van meer dan 88 miljoen platen. Timberlake heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder tien Grammy Awards, vier Primetime Emmy Awards, drie Brit Awards, negen Billboard Music Awards, de Contemporary Icon Award van de Songwriters Hall of Fame en de Michael Jackson Video Vanguard Award. Volgens Billboard is hij de best presterende mannelijke solist in de geschiedenis van de Mainstream Top 40.

NSYNC

De boyband NSYNC werd opgericht in 1995 en begon hun carrière in 1996 in Europa; Timberlake en Chasez dienden als de twee leadzangers. In 1998 kreeg de groep bekendheid in de Verenigde Staten met de release van hun titelloze debuutstudio-album, dat 11 miljoen exemplaren verkocht en de single “Tearin’ Up My Heart” bevatte. Van hun tweede album No Strings Attached (2000) werden in de eerste week 2,4 miljoen exemplaren verkocht, waaronder een nummer één single, “It’s Gonna Be Me”. NSYNC’s derde album Celebrity (2001) was ook financieel succesvol. De tweede en derde studioalbums van de groep brachten top-vijf singles voort, zoals “Bye Bye Bye”, “Girlfriend” en “This I Promise You”. Na de voltooiing van de Celebrity Tour nam de groep in 2002 een pauze. NSYNC trad op tijdens de Academy Awards in 2000, de Olympische Winterspelen van 2002 en de Super Bowl XXXV halftime show. De band verkocht wereldwijd meer dan 70 miljoen platen en werd daarmee de op vier na bestverkochte boyband in de geschiedenis.

De opkomst van zijn eigen roem en de algemene daling van de populariteit van boybands leidden tot de ontbinding van NSYNC. Bandlid Lance Bass was openlijk kritisch over de acties van Timberlake in zijn memoires Out of Sync. In 2002, toen de groep een pauze nam en de leden individuele projecten volgden, werkte hij samen met Pharrell Williams van het productieteam The Neptunes en Timbaland om aan nieuwe muziek te werken. Het idee om solo te gaan werd een jaar eerder versterkt.

Grootte

9 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Uitgave

2017

Merk

Nummer

111