James Brown Funko Pop Verzamelfiguur

Zanger en entertainer

12,50

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698411400 Categorie: Filters: , , ,

Funko Pop Verzamelfiguur van James Brown.

James Brown

James Joseph Brown was een Amerikaanse zanger, danser, muzikant, producer en bandleider. Hij is de centrale voorloper van de funkmuziek en een belangrijke figuur in de muziek van de 20e eeuw. In een carrière die meer dan 50 jaar duurde, beïnvloedde hij de ontwikkeling van verschillende muziekgenres. Brown was een van de eerste 10 inductees in de Rock and Roll Hall of Fame tijdens de introductie in New York van 1986.

Brown begon zijn carrière als gospelzanger in Georgia. Halverwege de jaren vijftig kreeg hij voor het eerst nationale publieke aandacht als leadzanger van de Famous Flames, een rhythm and blues groep opgericht door Bobby Byrd. James Brown bouwde een reputatie op als een dynamische live-artiest met de Famous Flames. Daarnaast trad hij op met zijn begeleidingsband, ook wel bekend als de James Brown Band of het James Brown Orchestra. Zijn succes bereikte in de jaren zestig een hoogtepunt met het live-album Live at the Apollo.

Tijdens de late jaren zestig stapte Brown over van een continuüm van op blues en gospel gebaseerde vormen en stijlen naar een diep “Afrikaanse” benadering van het maken van muziek, waarbij hij de nadruk legde op ritmes die de ontwikkeling van funkmuziek beïnvloedden. Aan het begin van de jaren zeventig had Brown het funkgeluid volledig gevestigd na de vorming van de J.B.s. Hij werd ook bekend om zijn liedjes met sociaal commentaar en bleef optreden en opnemen tot aan zijn dood door longontsteking in 2006.

Grootte

10 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Uitgave

Merk

Nummer

176