2Pac All Entertainment Actiefiguur

Rapper, dichter en acteur

149,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 0690960240006 Categorie: Filters: , ,

All Entertainment Actiefiguur van 2Pac.

2Pac

Tupac Amaru Shakur, ook bekend als 2Pac en Makaveli, was een Amerikaanse rapper, dichter en acteur. Hij wordt door velen gezien als een van de beste en invloedrijkste rappers aller tijden. Hij is ook een van de bestverkopende rap artiesten, met meer dan 75 miljoen verkochte platen wereldwijd.

Tupac werd geboren in East Harlem als kind van twee Black Panther ouders. Zijn moeder zat een groot deel van de zwangerschap in de gevangenis en werd maar enkele weken voor de bevalling vrijgelaten. Zijn geboortenaam was Lesane Parish Crooks. Al op jonge leeftijd werd zijn naam veranderd in Tupac Amaru Shakur, waarmee hij werd vernoemd naar de revolutionaire vrijheidsstrijder Túpac Amaru. Zijn moeder had een boek gelezen over deze strijder en vernoemde haar zoon naar hem. Shakur is een Arabische naam. Rond zijn twaalfde verjaardag verhuisde Tupac met zijn moeder en zus om verschillende redenen naar Baltimore, waar hij kennismaakte met acteren en dansen. Niet veel later verhuisde hij met zijn familie naar Oakland in Californië. Hier kwam Tupac voor het eerst in aanraking met verkeerde figuren. Hij kwam diverse malen in aanraking met justitie, maar werd niet veroordeeld.

Op 15-jarige leeftijd begon Tupac met rappen onder de alias MC New York, en later 2Pac. Na een gastoptreden op de EP “This Is an EP Release” van de Digital Underground uit 1991, bracht hij op 20-jarige leeftijd zijn eerste soloalbum uit, “2Pacalypse Now”. Dit album was niet echt een succes en werd zijn aanval op de Amerikaanse hypocrisie genoemd. In 1993 verscheen zijn tweede album “Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z.” Dit album werd wel een succes, met hits als “Keep Ya Head Up”, “I Get Around” en nog veel meer. Ondertussen speelde Tupac in enkele films, onder meer aan de zijde van Janet Jackson in “Poetic Justice”.

In 1994 raakte 2Pac zwaargewond bij een gewapende overval en overleefde vijf kogels, waarvan twee in het hoofd. Nog tijdens de revalidatie werd hij veroordeeld tot 1,5 tot 4,5 jaar gevangenisstraf, vanwege verscheidene aanklachten van aanranding van een 19-jarige fan. De verkrachting waar hij voor werd aangeklaagd is nooit bewezen en hij is hier dan ook niet voor veroordeeld. Terwijl Tupac in de gevangenis zat, kwam zijn derde album “Me Against the World” uit. Dit album belandde op de eerste plaats in de Amerikaanse hitlijsten en bleef vier weken op de eerste plaats staan. Hiermee was 2Pac de eerste artiest die in de gevangenis zat met een album op nummer 1. Er werden meer dan twee miljoen exemplaren van het album verkocht.

Het platenlabel Death Row Records wist de rapper vrij te krijgen uit de gevangenis. De platenbaas Suge Knight betaalde de 1,4 miljoen borg voor de vrijlating, in ruil voor een contract van drie albums die Tupac moest doen voor Death Row. Tupac ging hiermee akkoord en op 13 februari 1996 bracht hij zijn Death Row debuut dubbelalbum uit met de titel “All Eyez on Me”. Er werden 566.000 exemplaren verkocht in de eerste week en in april 1996 waren er al vijf miljoen exemplaren verkocht. “All Eyez on Me” was het eerste dubbelalbum in de hiphop- en rap geschiedenis. Het wordt dan ook gezien als zijn beste album en is een van de bestverkochte rap albums met meer dan negen miljoen verkochte exemplaren.

Op 7 september 1996 werd Tupac opnieuw beschoten, nadat hij bij een bokspartij van Mike Tyson in Las Vegas was geweest. Na een week in het ziekenhuis, waar onder meer een long verwijderd werd, overleed Tupac op 25-jarige leeftijd. Tot op heden is de dader van de moordaanslag niet gevonden. Er zijn geruchten dat de rapper nog in leven is en zijn eigen dood in scene heeft gezet. In het nummer “I Ain’t Mad At Cha” heeft Tupac namelijk ook zijn eigen dood in scene gezet.

Dit zeldzame 2Pac Series One actiefiguur werd meer dan 20 jaar geleden uitgebracht en zit nog in de originele onaangebroken verpakking. Dit is het meest realistische actiefiguur van Tupac ooit gemaakt. Er zijn destijds maar 2500 exemplaren geproduceerd waarvan een onbekend aantal is vernietigd in verband met afgekeurde licenties en de expliciete tatoeages. Door zijn zeldzaamheid is dit actiefiguur van Tupac zeer gewild bij Tupac fans en verzamelaars van actiefiguren.

Grootte

20 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur

Uitgave

2001

Merk

Nummer